Cursul de căsătorie la Vadul Isac


Sâmbătă, 30 ianurie 2010, în localitatea Vadul lui Isac din Judeţul Cahul, s-a încheiat Cursul de căsătorie pentru familişti, la care au participat peste 20 de familii. Seara a început cu o cină gustoasă, şi s-a desfăşurat în cantina grădiniţii creştine de copii din curtea Bisericii.

Seara de Celebrare a Cursului de Căsătorie la Vadul lui Isac

Seara de Celebrare a Cursului de Căsătorie la Vadul lui Isac

La seara de celebrare au fost invitate nouă familii, care au rămas entuziasmate de prezentarea cursului şi mărturiile familiilor care l-au trecut. După opt săptămâni, s-au adunat cu toţii la „Seara de celebrare” pentru a împărtăşi cu cei noi, bucuria şi schimbările care le-au experimentat în urma acestui curs, şi pentru a înmâna şi primi diplome.

Familia Mihai şi Angelica Caraivan frecventând cursul de căsătorie au înţeles că aveau o nevoie acută de a petrece timp împreună, doar ei doi. Tema: „Zidind temelii puternice, Timp de cuplu” i-a ajutat să lase toate responsabilităţile şi să aibă o cină romantică. Aşa s-a făcut că într-o zi după această lecţie,  fetiţa lor a plecat la bunica. Au pregătit o cină şi atmosferă romantică cu lumânări, şi au vorbit mult. Evenimentul deosebit s-a încheiat când soţia şi-a adus aminte de cratiţa lăsată pe aragaz cu orezul pus la fiert. Orezul s-a ars, în schimb ei au avut un timp special împreună. Familia Caraivan este cea care v-a continua cursul de căsătorie cu noile familii motivate să participe la curs din Vadul lui Isac şi în comuna vecină, Paşcani.

Igor şi Vasilina au trei ani şi jumătate de căsătorie. Pentru ei ce-a mai deosebită lecţie a fost tema „Rezolvarea Conflictelor”. La începutul căsătoriei o fetiţă din biserică i-a întrebat, voi nu vă certaţi, nu e aşa? Din păcate ei la câteva luni după căsătorie tot se certau, ca şi toţi ceilalţi. Sfaturile şi învăţătura de la curs i-au ajutat foarte mult, cum să rezolve situaţiile de conflict dintre ei şi să nu se rănească.

Elena şi Alexandru, după 18 ani de căsnicie, foarte entuziasmaţi de curs au spus că Dumnezeu a fost cel care a făcut schimbări radicale în familia noastră prin această experienţă. Şi dacă am învăţat, acum ne dă şi diferite situaţii în care trebuie să aplicăm cele studiate la curs. Ne-a ajutat foarte mult şi credem că este o experienţă prin care trebuie să trecem măcar o dată pe an, ca să nu le uităm şi să trăim frumos.

Cursul de căsătorie a fost organizat şi predat de Familia Petru şi Viorica Bragaru. Asemenea seminare s-au mai desfăşurat în oraşele Bălţi, Orhei, Chişinău în Bisericile „Speranţa” şi Golgota şi la Vadul lui Isaac. Marţi, 8 februarie a început un curs la Sărata Galbenă. Şi următoarele cursuri se preconizează la Vadul lui Isaac, Paşcani şi Chişinău.

Pentru predarea acestui curs de căsătorie, familia Bragaru a participat la un program de instruire în Anglia. Forma originală şi modalitatea de a transmite învăţătura bazată pe principiile sănătoase ale lui Dumnezeu, aduce schimbări radicale în familiile celor care au trecut acest curs. La seminarele deja desfăşurate în Republica Moldova au participat aproximativ 120 de familii.Un comentariu la “Cursul de căsătorie la Vadul Isac

  1. Pingback: Seminarul de instruire pentru Cursul de Căsătorie la Chişinău « Doina Bejenaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s