Colete de 30 km de haşis pentru Republica Moldova.


Procurorii în colaborare cu ofiţerii de urmărire penală ai Comisariatului de poliţie sect. Rîşcani au reţinut la 3 februarie curent un autovehicul cu 27166 grame de haşiş.

Drogurile erau ascunse în 32 de pachete şi se aflau printre coletele care urmau să ajungă în ţară prin intermediul autoturismului care circula pe ruta Portugalia – Republica Moldova.

Fiind audiat în calitate de martor, şoferul autoturismului a declarat că nu cunoştea despre conţinutul acestor cutii, proprietarul specificînd doar că, în interiorul lor se află produse alimentare, obiecte personale şi de uz casnic. Ultimul urma să ajungă în ţară în aceiaşi zi, însă pe calea aerului.

Ajungînd în republică, şoferul a fost contactat telefonic de proprietarul „drogurilor” şi rugat să tranporte coletele, pentru o remunerare de 5 euro, într-un loc anumit.

În timpul transportării „mărfii” autoturismul a şi fost reţinut de organele de drept, iar peste cîteva ore – şi proprietarul coletelor.

În aceiaşi zi, fiind efectuată percheziţia la domiciliul proprietarului, a mai fost depistată şi ridicată încă o cantitate de aproximativ 1 kg haşiş.

Pe faptul dat, Procuratura sectorului Rîşcani a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul circulaţiei ilegale a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare (art.2171 alin.(4) CP).

Astăzi procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie un demers privind aplicarea în privinţa „proprietarului” a măsurii preventive sub formă de arest pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s