Îţi pasă de cei care îngrijesc de bolnavi(1)?


„Purtati-vă sarcinile unii altora” (Galateni 6:2)

Milioane de persoane care îngrijesc de bolnavi sunt în pericol datorită auto-neglijării. Suzanne Mintz de la Asociaţia Naţională a Persoanelor care îngrijesc de bolnavi are grijă de multă vreme de soţul ei bolnav de scleroză multiplă. Momentul de criză a venit în ziua în care el a căzut. „Tot ce am putut face a fost să-l trag pe podea„, a spus ea. „Eu am 1,55m, iar el are 1,75m. Mi-a luat 45 de minute .. atunci mi-am dat seama că pentru acest lucru nu ajunge o singură persoană„. Biblia spune: „Noi, care suntem tari, suntem datori să răbdăm slăbiciunile celor slabi(Romani 15:1). Experţii în acordarea ajutorului ne oferă următoarele sfaturi utile:

Fă concesii: Dacă eşti o rudă, evită certurile din familie. Nu lăsa ca vechile probleme să vă dezbine; e timpul să staţi uniţi. Coordonează: dacă te pricepi la asigurări şi documente legale, oferă-ţi serviciile. Ajută la pregătirea unui plan de bătaie pentru vremea când boala avansează; copiii adulţi evită deseori această conversaţie. Încurajează: ajută persoana responsabilă cu îngrijirea să găsească asistentă profesională. Dacă nu este de acord ca persoana să vină acasă şi să ajute, multe organizaţii oferă resurse on-line. Uşurează sarcina: cere unei persoane obiective, unui pastor sau unui asistent social, să negocieze în situaţiile stresante în care cel responsabil cu îngrijirea se luptă cu pacientul, cu membrii familiei sau cu îngrijitorii medicali. Investighează: găsirea cărţilor şi a website-urilor şi a organizaţiilor care ajută persoanele responsabile cu îngrijirea să afle mai multe despre boala pacientului. Ascultă: Faptul că-l asculţi pe responsabilul cu îngrijirea poate aduce alinarea foarte necesară şi te poate ajuta să le înţelegi nevoile. Socializează: organizează evenimente în familie, comunitate sau biserică şi dacă este posibil, include-l şi pe pacient. Ţine minte, purtând sarcina cuiva şi pentru o scurtă vreme, împlineşti „Legea lui Hristos(Galateni 6:2).

3 comentarii la “Îţi pasă de cei care îngrijesc de bolnavi(1)?

 1. Bolnav de cancer la 24 de ani
  Marti, 15 Septembrie 2009 | 00:57:24
  Umanitar
  E-mail e-mail
  Print

  Tag-uri: Rubrici Umanitar olnav de cancer la 24 de ani
  (84)
  “Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr.

  Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic.

  Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici.

  Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). va rog ajutati-ma daca nu pot sa mor

  E-mail: rudolfleonard@yahoo.com
  Telefon: 0757205495

  Va multumhesc anticipat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s