Creştinii vor plăti pentru lipsă de unitate și solidaritate


bible-sunlight

Mai sunt două zile, până la momentul istoric în care vom decide cursul ţării noastre. Pe ultima sută de metri a fiecărei bătălii, spiritele se înteţesc, luptele spirituale îşi pun tot mai mult amprenta pe mintea şi raţiunea oamenilor. Emoţiile iau amploare, iar unii nu mai gândesc lucid!

Analizez discuţiile de pe reţelele de socializare şi mă întristez de felul cum gândesc unii oameni care se numesc creştini. Şi mai trist e, că o mare parte dintre copii lui Dumnezeu încă sunt în dilemă, pe cine să voteze pe 30 noiembrie.

Mulți creştini au pierdut simţul vremurilor. Nu mai înţeleg curentul timpurilor în care trăim. Nu mai simt pulsul vremii şi al istoriei pe care o scriu prin existenţa lor în această perioadă. Cum e oare posibil aşa ceva? NU mai vorbeşte Dumnezeu în zilele noastre?! Nu mai sunt actuale poruncile care ne învaţă că trebuie să ne rugăm pentru cei care ne conduc această ţară?! Biblia ne învaţă că noi trebuie să ne rugăm şi pentru stăpânirile care sunt ostile şi asupritoare, dar creştinii de azi au un frate în conducere şi stau pe reţelele de socializare şi se întreabă pe cine să voteze.

Unde e logica dragi creştini? De ce judecaţi pulsul vremurilor în baza minciunilor furnizate de o presă cumpărată? De ce spuneți că NU mai ştiţi ce să credeţi?! De ce vă plângeți că NU mai ştiţi pe cine să credeţi?! Cum adică nu ştiţi? Dar cine este Tatăl vostru? Chiar nu mai credeţi că Dumnezeul vă poate da răspuns la aceste întrebări? Oare chiar credeţi că bârfind pe reţelele de socializare veţi găsi mai degrabă răspuns la această dilemă, decât dacă aţi sta pe genunchi sau ați cere un sfat de la o persoană demnă de încredere?!

În ultimele săptămâni am avut mai multe discuţii în privat cu electoratul aflat în dilemă. Pe cine să votăm? Filat e corupt, spun unii.  În primul rând, noi nu votăm o persoană, ci o echipă de persoane. Avem noi oare fraţi creştini în alte partide pentru care putem să votăm?! În al doilea rând, care este temeiul acestor învinuiri? De când presa noastră este infailibilă?! De ce credeți mai mult o presă politizată, decât un frate?

Toţi mă întrebaţi de ce m-am antrenat atât de activ în această campanie şi cum pot să susţin PLDM dacă Guvernul Filat a căzut pentru corupţie. Vă răspund foarte franc. Nu îmi este teamă să votez PLDM, pentru că eu votez în primul rând pentru un mare om a lui Dumnezeu, care niciodată nu m-a dezamăgit şi niciodată nu m-a făcut să mă simt inferioară din cauza că fac parte dintr-o minoritate religioasă. De fiecare dată când a deschis gura, fie în Parlament, fie la APCE a vestit adevărul şi Evanghelia, a militat pentru pace şi ne-a reprezentat cu demnitate!

NU mi-e teamă și nici ruşine să votez pentru Iurie Leancă, pentru că în timpul scurt pe care l-a avut în calitate de Prim-ministru ne-a asigurat cu un regim liberalizat de vize şi ne-a reprezentat la înălţime prin inteligenţa şi educaţia pe care o are! De fiecare dată când deschide gura, fie că vorbeşte română, engleză, rusă sau franceză te face să te simți mândru că eşti din Republica Moldova!

Dumnezeu schimbă vremurile şi soroacele, fraţilor. Dumnezeu schimbă împăraţii şi domniile! Noi doar trebuie să fim sensibili la pulsul vremurilor, la şoapta Duhului Sfânt! Învăţaţi să judecaţi lucid vremurile. Apostolul Ioan ne avertizează: „cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu, căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși.”

De ce cred că duminică toți creştinii trebuie să-l voteze pe Valeriu Ghileţchi? Pentru că Dumnezeu l-a trimis acolo pentru noi, iar noi fraţii lui în Cristos avem obligaţia morală şi spirituală să îl susţinem în rugăciune şi prin acţiune. Bănuiesc că nu este nevoie să vă predic şi să vă dau versete! În loc să discutați fără noimă atâta pe reţelele de socializare, opriţi-vă şi citiţi Scriptura și atunci veți ști ce trebuie să faceţi duminică într-o zi atât de crucială pentru ţara noastră!

Viitorul nu se va schimba în urma discuţiilor noastre fără rost pe facebook. Viitorul îl decizi TU, când intri în cabina de vot şi tot tu decizi cine vor fi cei care din 1 decembrie vor conduce următorul Guvern şi Parlament! Votează pentru oamenii care se tem de Dumnezeu şi atunci viitorul tău va fi protejat de însuşi Dumnezeu!

Copii lui Dumnezeu tot timpul au fost remarcaţi prin unitate şi solidaritatea cu care s-au implicat în diverse cauze. În ultima Sa rugăciune, Domnul Isus a cerut în grădina Ghetsimani: „Mă rog ca toţi să fieuna… ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis…”. (Ioan 17:21-22). Unitatea este elementul care ne identifică ca şi copii a lui Dumnezeu. Dacă susţinem că suntem una cu EL, atunci trebuie să fim alături, uniţi, solidari în orice privinţă. Cu atât mai mult acum, când decidem ce viitor vrem pentru Republica Moldova. Suntem chemaţi să fim uniţi pe 30 noiembrie! În rugăciune şi acţiune, alături de cel pe care Domnul l-a ales să ne reprezinte în fruntea ţării!

Prin dilemele pe care le dezbatem cu atâta pasiune pe facebook, prin îndoiala pe care o semănăm în inimile noastre din cauza anumitor circumstanţe, invonluntar transmitem lipsă de unitate şi cu asta spunem că Nu vrem să vedem o voce a moralităţii creştine în Parlament. Spunem NU în faţa uşii deschise de Dumnezeu pentru a vesti Evanghelia la tribuna Parlamentului şi la tribuna APCE. Gândiţi-vă la consecinţele dilemei şi lipsei voastre de unitate şi solidaritate!

facebook-cover-ac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s