Motive pentru care #EU votez Valeriu Ghileţchi!


eu_votez_valeriu_ghiletchiUltimii cinci ani au adus suficient de multe schimbări în ţara noastră pentru ca să am curajul să numesc acest mandat al Coaliţiei Pro Europene „Începutul unui viitor mai bun”. Am avut ocazia în acest scurt timp să vedem cum clasa noastră politică se maturizează, cum presa poate fi liberă dacă vrea, că putem avea drumuri, spitale, şcoli mai bune dacă vrem! De aceea, mâine eu voi spune încă o dată „verde pentru Moldova” şi #înainte pentru un viitor european.

Motivul pentru care nu voi schimba opţiunea de vot de acum cinci ani sunt drumurile naţionale care acum au altă faţă. Reparaţiile capitale de la Spitalul de Urgenţă, dotările de la Spitalul Republican, libertatea care mi s-a oferit ca jurnalist la Compania Publică Teleradio-Moldova şi un om, mare OM, Valeriu Ghileţchi!

De ce #Eu votez Valeriu Ghileţchi?

I. Pentru calităţi:

Integritate! Valeriu Ghileţchi este omul care niciodată nu îşi calcă principiile în picioare, iar Sfânta Scriptură este prima lui literă de lege! A demonstrat această perlă rară în suficient de multe situaţii, atât în Parlamentul Republicii Moldova, cât şi în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Vorbesc despre integritatea lui Valeriu Ghileţchi ca mod de viaţă, nu doar din ce se vede la TV sau în alte ieşiri publice. Valeriu Ghileţchi este integru la Parlament, la APCE, acasă, la amvonul bisericii şi în alte circumstanţe ale vieţii fie că este lângă oameni mari sau mici!

Copy of valeriughiletchiUn lider puternic! Valeriu Ghileţchi este un lider autentic. El a avut puterea să spună NU, atunci când toţi au spus DA, chiar dacă toţi ne considerăm o ţară creştină. Vorbesc de aprobarea legii Egalitate de şanse. Nu e uşor să mergi împotriva curentului şi să reuşeşti să rămâi ferm pe poziţia ta în pofida presiunii majorităţii.

Un creştin autentic! Ori de câte ori a avut ocazia, Valeriu Ghileţchi a mărturisit public mesajul Evangheliei şi dragostea lui pentru Dumnezeu. Valeriu Ghileţchi este un prieten şi un coleg respectat de toţi deputaţii, indiferent de culoarea lor politică sau tabăra din care fac parte. Mai este cunoscut ca preotul Parlamentului 🙂 Această calitate a fost cunoscută în mod public, atunci când într-o şedinţă a Parlamentului, transmisă în direct, preşedintele Legislativului, Igor Corman i-a adresat o întrebare: „dl Ghileţchi, Biblia la această întrebare ce ne spune”!

II. Pentru iniţiative în folosul ţării:

Legea Nediscriminare: Atunci când cei mai mulţi au făcut panică, proteste, scandaluri la TV, Valeriu Ghileţchi a muncit zile şi nopţi la acest proiect. A studiat legislaţia altor state. A scris un şir lung de amendamente, care astăzi fac din această lege doar un proiect care ne asigură parcursul european. Acum acest proiect conţine doar o sintagmă care ne deranjează, dar ea nu ne afectează direct. Această lege nu are putere asupra bisericilor, asupra preoţilor, asupra şcolilor! Datorită lui Valeriu Ghileţchi această lege a fost refăcută şi adaptată la cultura şi contextul nostru, dar cel mai important, ea nu va permite celor care luptă pentru drepturile lor, să le încalce pe ale noastre!

Crăciunul pe stil nou zi liberă: Datorită eforturilor depuse de Valeriu Ghileţchi, ziua de 25 decembrie este oficial zi de odihnă pentru ca toţi cei care vor să sărbătoarească Naşterea Domnului pe stil nou, să se bucure din plin de aceasta. Şi prin această zi am făcut un pas înainte spre Europa şi putem fi o inimă şi un gând de Crăciun cu toată comunitatea creştină din vest.

Instituirea Zilei Familiei: Datorită lui Valeriu Ghileţchi, 15 mai a devenit Ziua Naţională a Familiei. Prima dată această sărbătoare a fost celebrată în Piaţa Marii Adunări Naţionale în anul 2009, când printr-o declaraţie Bisericile Creştine Evanghelice Baptiste şi Penticostale din Republica Molodova au cerut în mod public instituirea prin lege a Zilei Internaţionale ale Familiei şi au spus NU avortului, divorţului! Un an mai târziu, la 15 mai 2010, Ziua Internaţională a Familiei a devenit sărbătoare oficială în Moldova, menită să combată fenomenele nocive din societate care atacă instituţia de bază a fiecărei naţiuni.

Valeleriu GhileţchiIII. Realizări şi planuri la APCE

Valeriu Ghileţchi este primul deputat din Republica Moldova, care a avut rolul de raportor la APCE pentru proiectul privind „Combaterea turismului sexual în Europa”. Este primul deputat, alături de doamna Ana Guţu, care deţine funcţia de preşedinte a unei comisii la APCE! ŞI în ianuarie 2015, Valeriu Ghileţchi va prezenta pentru dezbatere în plenul ansambleii APCE, Raportul privind „Discriminarea creştinilor în Europa”.

Iată de ce #EuvotezValeriuGhileţchi! Pentru că în tot ce face, acest om mai întâi de toate este un pastor bun! El priveşte fiecare problemă, fiecare om din perspectiva lui Dumnezeu şi abordează fiecare situaţie cu care se confruntă în aşa fel ca să lase în urmă o picătură din dragostea măreaţă a lui Dumnezeu.

Valeriu Ghileţchi este omul integru căruia un Parlament întreg nu îi poate sta împotrivă! Este pacificatorul care poate să unească două tabere oricât de mare nu ar fi contrastul politic dintre ei! Este liderul care a făcut remarcată Republica Moldova la APCE şi care a protejat creştinii nu doar din ţara sa, dar şi de pe întreg continentul european. Valeriu Ghileţchi este instrumentul din mâna lui Dumnezeu, prin care Creatorul va combate secularismul şi va proteja copii Lui de legi ostile creştinismului!

Avem nevoie de o voce în Parlament şi la APCE! De aceea, #EualegValeriuGhileţchi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s