Seminarul „Cunoaşte lumea islamică” la Budeşti


„Cunoaşte lumea islamică” – este îndemnul primit de 35 de misionari în cadrul seminarului de instruire pentru evanghelizarea lumii musulmane. Timp de o săptămână, la o distanţă de 20 de km de Chişinău, misionari cu experienţă şi tineri care simt chemarea pentru misiune s-au familiarizat cu lumea islamică.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada, 12-16 septembrie 2011 şi a fost găzduit de Centrul Creştin de Misiune „CCI” din satul Budeşti. Printre participanţi au fost misionari din Republica Moldova, Ucraina, Rusia, România şi studenţi ai Colegiului Teologic din Chişinău, originari din state musulmane.

Vorbitorul de bază a fost profesorul şi misionarul, Mark din SUA. Cu o experienţă vastă în teologie şi peste 10 ani petrecuţi ca misionar în Indonezia, fratele Mark a ajutat participanţii la seminar să cunoască gândirea, cultura şi conceptele teologice a lumii islamice.

În cele cinci zile participanţii au abordat 12 teme esenţiale care i-au familiarizat cu: apariţia islamului, răspândirea acestei religii în lume, convingerile religioase ale musulmanilor, musulmanii azi, islamul în viaţa de zi cu zi, viaţa spirituală a musulmanilor, barierele culturale dintre creştini şi musulmani, aspectele teologice, plantarea bisericii şi contextualizarea, răspunsul creştin islamului şi rugăciune pentru lumea musulmană.

Această prezentare necesită JavaScript.

Răspândirea islamului este un fenomen în mare creştere în Europa şi în Republica Moldova. În calitate de creştini trebuie să ne asumăm responsabilitatea printr-o trăire curată a credinţei să fim o lumină care să răspândească dragostea Domnului Isus Cristos în societate. Cunoscând diferenţele şi valorile creştinismului şi islamului, vom putea construi relaţii care ne vor ajuta să câştigăm cât mai mulţi oameni pentru împărăţia Domnului Isus.

Rugaţi-vă pentru ţara noastră ca să trăiască în sfinţenie şi cu dedicare în credinţa creştină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s