Sărbătoarea centenară la Tiraspol


O sâmbătă însorită cu un vânt răcoros care vesteşte sosirea toamnei va rămâne în istoria comunităţii baptiste din Republica Moldova ca un stâlp de aducere aminte. Trei microbuse au luat drumul, din curtea bisericii „Betel” din Chişinău, spre Tiraspol ducând leviţii bisericii la celebrarea de un secol al bisericii „Buna Vestire” din Tiraspol.

Sâmbătă şi duminică, 10-11 septembrie pentru o lume întreagă probabil a fost doar un week-end obişnuit. La Tiraspol copii lui Dumnezeu au comemorat o zi istorică.

Sărbătoarea centenară a fost marcată într-o atmosferă specială. Fanfara bisericii „Betel” din Chişinău a întâmpinat, cu imnuri de laudă şi slavă la adresa Domnului, toţi participanţii la sărbătoare. Iar sala Căminului Cultural amenajată festiv simplu, dar frumos a dus participanţii într-o călătorie imaginară prin cei 100 de ani de credinţă în Tiraspol.

Moderatorii, au prezentat un scurt istoric al bisericii din Tiraspol. În pauzele muzicale publicul a fost îndemnat să laude pe Domnul pentru aceşti ani de glorie şi suferinţă, de lacrimi şi bucurii.

Au slujit prin muzică: corul bisericii „Betel” din Chişinău, violonistul Alexandru Popov şi Darina Coceanji din Ucraina. Violonistul Alexandru Popov a împărtăşit publicului şi mărturia lui personală, îndemnând participanţii la eveniment să preţuiască fiecare clipă petrecută în prezenţa Domnului.

Iurie Sipco

Cu mesaje de felicitare au venit mulţi oaspeţi, pastori şi slujitori în via Domnului. Responsabilul pentru regiunea Transnistriană, Petru Cuzminschi a adus un mesaj de felicitare din partea Uniunii Baptiste din Moldova şi un mesaj special din partea preşedintelui regiunii Transnistriene, Igor Smirnov.

Mesajul Evangheliei a fost predicat de ex-preşedintele Uniunii Baptiste din Rusia, Iurie Sipco. Invitat special pentru această ocazie, fratele Iurie Sipco a vizitat şi predicat în mai multe biserici din ţară, în cadrul evanghelizărilor şi evenimentelor speciale. El a îndemnat tiraspolenii: „De-a lungul secolelor Dumnezeu a trecut oamenii prin încercări, prin lagărele gulagului şi astăzi după 100 de ani putem auzi de la ei salutări din America, din Germania. Domnul Isus este un „manager al vieţii”. Drumul în cer încă este deschis! Uşa în cer este pentru tiraspoleni biserica evanghelică din Tiraspol. Veniţi la Isus. Îmi doresc ca fiecare inimă care este prezentă aici la această sărbătoare să plece de aici cu o inimă schimbată de lumina lui Cristos”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Vă invităm să cunoaşteţi mai în detalii drumul de un secol, presărat cu flori şi lacrimi parcurs de biserica din Tiraspol în rândurile ce urmează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s