INTERVIU din culisele filmărilor „Dacă dragoste avem” – hitul turneului „Show The Love”!


Al doilea turneu consecutiv, Asociaţia Corală „Sanctus Pro Deo” filmează un videoclip pentru o melodie care să reprezinte întregul proiect. Prima producţie de acest gen a fost clipul melodiei pentru turneul de Crăciun „Maria te-ai gândit”, filmat într-o biserică veche. Pentru turneul de primăvară „Show The Love” 2017, imnul „Dacă dragoste avem” este mesajul şi subiectul videoclipului care ne provoacă să fim una în Isus prin dragoste. Cine a lucrat la această producţie? Unde au avut loc filmările şi care a fost atmosfera? Şi alte detalii din culisele filmărilor ne-a oferit Cosmin Demian, responsabil de marketing şi producţie mai bine de trei ani la „Sanctus Pro Deo”.

  1. „Dacă dragoste avem” – este un imn foarte vechi. Cine a lucrat la noua „haină muzicală” a piesei şi de ce anume această piesă în contextul în care mesajul dragostei prevalează în foarte multe melodii creştine? 

Lari Muntean este cel care a realizat noul aranjament. El este parte din echipa „Sanctus Pro Deo”. După cum știți cele mai cunoscute interpretări marca „Sanctus Pro Deo” sunt ale unor piese aranjate de el. Împreună încercăm să realizăm un stil personal, un stil „Sanctus Pro Deo”. Să ne spuneţi dumneavoastră dacă reușim.

De ce am ales această piesă? A fost mai mult o alegere comună a mai multor persoane din corul „Sanctus Pro Deo”. Am considerat că este o piesă a cărei versuri au profunzime anume și tot odată o piesă care ne permite să creăm atât muzical, cât și vizual.

  1. Cine a gândit scenariul videoclipului şi cum s-a cizelat ideea care a apărut în produsul final? Poţi să ne faci cunoştinţă cu echipa care a stat în spate? 

Timotei Jinar este producătorul videoclipului. El este cel care a coordonat atât echipa de creație, cât și echipa tehnică. Alături de el ne-am bucurat și de prezența producătorului Eduard Schneider, un producător cu renume în lumea filmului. Pe lângă ei au fost mulți cei care au contribuit, o întreagă echipă!

  1. De ce acţiunea se petrece într-o clădire gri? Ce mesaj aţi vrut să transmiteţi prin acest decor simplu şi totodată un pic ciudat?

Daniel Lienerth, dirijorul corului ne-a motivat să alegem o locație urbană care simbolic să te ducă cu gândul la ceva care are nevoie de culoare, atenție și dragoste | #ShowTheLove |.

  1. Videoclipul turneului este un trend nou în lucrarea „Sanctus Pro Deo”, dar este şi un concept inedit în general. Cum s-a născut această idee şi ce impact are asupra publicului? 

Așa este. Ne-am gândit că un astfel de material promoțional rămâne peste timp și continuă să slujească scopului: vestirea Evangheliei.

  1. Al doilea videoclip marca „Sanctus Pro Deo”, aceeaşi voce. Cine este vocea solo a celor două melodii? 

Vocea solo este cea a Casianei Horopciuc. Absolventă și masterandă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secțiunea interpretare instrumentală – vioară. Casiana este în același timp și coristă și solistă în „Sanctus Pro Deo”.

  1. Pe termen lung, ideea de videoclip la turneu va fi o tradiţie care urmăreşte imprimarea unui album marca „Sanctus Pro Deo”? 

Nu știm încă. Sau… nu vrem să vă spunem prea multe ca să nu distrugem misterul. Abonați-vă la canalul nostru de Youtube și vorba aia: – Stay tuned!

Dacă nu aţi reuşit cumva să vedeţi hitul turneului „Dacă dragoste avem” savuraţi cu plăcere şi absorbiţi mesajul care trebuie să fie cea mai importantă misiune pentru fiecare dintre noi! Iar sâmbătă, 13 mai, ora 19:00 vă aşteptăm la Palatul de Cultură al Feroviarilor să îi vedeţi LIVE! Pentru achiziţionarea unui bilet online accesaţi Afisha.MD sau pentru un pachet de gaşcă offline vedeţi detalii AICI.

;

Lasă un comentariu