PRIMA Conferință de Leadership: „Agentul Schimbării” la Bălți (FOTO)


Peste 50 de participanţi au intrat în școala excelenței „Agentul Schimbării” la Bălți.  Prima Conferință de Leadership organizată în capitala de nord a adunat în Biserica „Lumina Lumii” tineri şi familişti creștini din zonă care au acceptat provocarea de a fi ambasadori ai #ÎmpărățieiEvangheliei acasă, la școală, la universitate şi la locul de muncă.

Sesiunea de start a evenimentului a fost o provocare la excelență. „Am fost creați excelenți, avem un Dumnezeu excelent, care ne cheamă să trăim excelent pentru a onora prin viața noastră autoritatea Lui. Eclesiastul 9:10 spune: „Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta”. Am fost chemați la excelență pentru gloria lui Dumnezeu, nu pentru slava noastră și aceasta presupune sacrificii, dăruire de sine. Drumul spre excelență începe cu o decizie personală și este un exercițiu continuu de schimbare a minții și a inimii după principiile lui Dumnezeu. Excelența înseamnă totul făcut la superlativ și dedicare totală pentru cauza lui Dumnezeu. Unde începe și unde se încheie excelența noastră? Cât de mult și în ce domenii din viața noastră vrea Dumnezeu să excelăm? Când Dumnezeu a creat pământul, cerurile, viețuitoarele și omul, la sfârșitul fiecărei zile El a privit la tot ce a făcut și a văzut că sunt bune. De aceea, așa cum a făcut și El, Dumnezeu așteaptă și de la noi excelență în viața noastră spirituală, personală, familială, profesională. Pentru Dumnezeu excelența nu se măsoară pe verticală cum obișnuim noi să le prioritizăm, ci pe orizontală. Dumnezeu vrea să fim excelenți în aceeași măsură în fiecare aspect al vieții noastre. În ecuația lui Dumnezeu nu există viața spirituală și viața seculară. În lumea aceasta toate lucrurile sunt ale Lui, aurul și argintul sunt ale Lui, cerul, mările și pământul sunt ale Lui și pentru El nu există lucruri sacre și lucruri păcătoase. Avem responsabilitatea să fim cei mai buni dintre cei mai buni pentru slava și gloria lui Dumnezeu” a fost provocarea președintelui comitetului de organizare a Summitului global de conducere, Ghenadie Russu.

Cum reușim să avem o viață plină de excelență?  Se construiește pe cinci piloni importanți:

  1. O relație personală cu Dumnezeu făcând din viața mea o jertfă de plăcut miros
  2. Pun pasiune în tot ce fac fiind motivat de scopul primordial de a glorifica pe Dumnezeu. Îmi propun să fiu un lucrător valoros. Am o inimă plină de bucurie și un spirit pozitiv. Gândesc în termeni de soluții, NU probleme!
  3. Mergi o extra milă – fă mai mult decât ți se cere
  4. Sunt integru până la capăt
  5. Cresc mereu și prin aceasta aduc valoare

Thomas Smith, aflat într-un an de sabat în România, la Universitatea „Emanuel” din Oradea, a împărtăşit cu tinerii din experienţele lui privind chemarea la excelenţă. „Pentru a fi excelent în ceea ce faci, trebuie să ai o chemare de la Dumnezeu şi să răspunzi la ea. Cei mai mulţi creştini ajung să nu trăiască o viaţă de excelenţă în familie, la universitate sau la locul de muncă pentru că nu îşi înţeleg chemarea şi nu sunt acolo unde Dumnezeu i-a chemat. Chemarea este temelia pentru o carieră de succes, pentru excelenţă în plan profesional, spiritual şi personal”, a declarat doctorul în managementul operaţiunilor şi profesor la „Hope College” din SUA.

Pe agenda al aceluiaşi eveniment tineri şi vorbitorii evenimentului au discutat într-o atmosferă de maximă sinceritate despre interviul de angajare. Tinerii au învăţat cum să se pregătească pentru un interviu de angajare, cum să se comporte în acest proces, de ce trebuie să participe fără teamă la acest proces şi care trebuie să fie motivaţiile primordiale pentru a căuta sau accepta un job.

Cei mai curajoşi au împărtăşit experienţe trăite la interviuri de angajare în SUA sau în Marea Britanie. Prelegerea a fost suma mai multor experienţe practice atât din perspectiva tinerilor ca angajaţi, cât şi a vorbitorului, Ghenadie Russu care a desfăşurat zeci de interviuri de angajare în compania pe care o conduce de 18 ani.

Prima Conferinţă de Leadership: „Agentul Schimbării” la Bălţi s-a încheiat cu sesiunea video „Coechipierul Ideal” de Patrick Lencioni, de la Summitului global de conducere. Participanţii au aflat cele trei tipuri de calităţi pe care trebuie să le întrunească un coechipier ideal: „smerenie, foamea după muncă şi iscusinţa în relaţiile cu oamenii”. Patrick Lencioni este un autor celebru şi fondator al „The Table Group”. Ultimul titlul lansat de celebrul autor şi om de afaceri din SUA „Coechipierul Ideal” explorează aceste 3 virtuţi esenţiale care accelerează lucrul în echipă şi prevestesc succesul echipei.

SMERENIE – tipul căruia îi lipseşte ego-ul excesiv, nu urmăreşte evidenţierea personală, ci pune accent pe echipă, apreciind contribuţia celorlalţi! FOAME – caută întotdeauna mai multe lucruri de făcut, mai mult de învăţat, mai multe responsabilităţi pe care să şi le asume. ISCUSINŢĂ – au o judecată şi o intuiţie bună în echipă. Sunt sensibili la pulsul grupului şi ştiu cum să interacţioneze cu ceilalţi într-un mod eficace! Un #CoechipierIdeal întruneşte aceste #3 virtuţi combinate. Dacă una singură îi lipseşte unui coechipier, lucrul în echipă devine semnificativ mai dificil şi, uneori, imposibil!” susţine vorbitorul de talie mondială, Patrick Lencioni.

Conferinţa de Leadership: „Agentul Schimbării” este o provocare pentru tinerii din comunitatea evanghelică. Scopul evenimentului este de a creşte o nouă generaţie de tineri, care să fie misionari şi lideri integri în locul în care Dumnezeu i-a chemat să înveţe sau să lucreze. Evenimentul de la Bălţi a fost organizat de Departamentul Integrare spirituală „Invest-Credit” în colaborare cu CSC Moldova (Comunitatea Studenților Creștini din Moldova) și comitetul de organizare a Summitului global de conducere.

Urmăriţi pagina de Facebook Agentul Schimbării sau hashtag-ul #AgentulSchimbării, pentru a nu pierde următoarele Conferinţe de Leadership: „Agentul Schimbării” în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s