Valeriu Ghileţchi este reales în funcția de Președinte de Comisie la APCE


Valeleriu GhileţchiÎn premieră, un deputat moldovean este reales în funcţia de Preşedinte de Comisie în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Valeriu Ghileţchi a primit votul de încredere pentru un nou mandat de Preşedinte în fruntea Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE.

„Funcţia de Preşedinte implică responsabilitatea de a conduce şi coordona activitatea unei Comisii foarte importante, cum este cea Socială, pentru că în această Comisie se discută multe chestiuni cu dimensiune etico-morală (avort, abuz sexual, mame surogat, etc). Doresc în acest mandat să organizez o şedinţă a Comisiei la Chişinău”, a declarat deputatul Valeriu Ghileţchi după realegerea pentru un nou mandat.

Mandatul de Preşedinte de Comisie la APCE este pentru un an de zile. În cadrul APCE sunt 9 comisii. Printre cele mai active și mai importante se consideră:

  • Comisia pentru Afaceri Politice,
  • Comisia de Monitorizare și
  • Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă.

Această realegere este al treilea titlu de premieră pe care deputatul Valeriu Ghileţchi îl înregistrează în istoria Republicii Moldova la APCE. O primă realizare de acest gen este rolul de raportor, pentru care a fost ales de Comisia pentru Egalitate şi Non-Discriminare APCE la raportul: “Combaterea turismului sexual pedofil”. Amintim că pentru prima dată, deputatul Valeriu Ghileţchi a fost numit în această funcţie anul trecut, alături de Dna Ana Guţu, care a prezidat Comisia Cultură, Mass-Media şi Educaţie.

Sesiunea de iarnă APCE se desfăşoară în perioada 26-30 ianuarie 2015. În cadrul acesteia va fi dezbătut şi propus votului raportul „Combaterea intoleranței și discrimnării creștinilor în Europa”, elaborat de Valeriu Ghileţchi. Raportul şi proiectul de rezoluţie a fost aprobat în unanimitate la ședința Comisiei Egalitate şi Ne-discriminare a APCE din 3 decembrie 2014 la Paris.

Valeriu Ghilețchi este membrul delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE din partea Partidului Liberal Democrat din anul 25 ianuarie 2010, până în prezent, iar în mandatul trecut a fost membru supliant al delegației Moldovei în perioada 22 iunie 1998 – 23 martie 20011. Mai multe detalii despre activitatea deputatului moldovean la APCE, puteţi găsi pe pagina personală a lui Valeriu Ghileţchi, categoria APCE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s