Poliţia egipteană a salvat o biserică creştină de atacul musulmanilor


O biserică creştină coptă a fost salvată de poliţia egipteană ieri seara de atacul unui grup de musulmani furioşi. Atacul a fost provocat de acuzaţia adusă unui comerciant copt a încercat să abuzeze sexual o fetiţă musulmană de şase ani, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP.

egipt copti

Musulmanii au răspândit zvonul în toată localitatea Qena din sudul Egiptului, provocând revolte asupra bisericii copte. Grupul de atacatori au distrus două magazine care aparţineaz minorităţilor copte şi s-au îndreptat spre biserică intenţionând să pătrundă cu forţa în lăcaşul de cult. Poliţia a împrăştiat mulţimea furioasă cu gazele lacrimogene. Zece persoane au fost arestate, printre care şi comerciantul copt.

Copţii reprezintă confesiunea ortodoxă din Egipt şi numără între 6 şi 10% din populaţia ţării. După detronarea lui Hosni Mubarak, aceştia sunt supuşi constant discriminării şi atacurilor din partea grupurilor musulmane. În Egipt nu sunt reprezentaţi corespunzător în administraţia publică şi nu aceleaşi facilităţi la permisiunea de construi biserici cum au musulmanii la ridicarea unor noi moschei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s