Valeriu Ghileţchi: Integrarea UE va influenţa despărţirea de CSI


„Atunci când integrarea noastră europeană va fi ireversibilă, vom decide şi retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente. Până atunci trebuie să ţinem cont de interesele economice şi relaţiile bilaterale care s-au construit de-a lungul deceniilor”, a declarat deputatul Valeriu Ghileţchi, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”.invitatii _ 05 12 12

În cadrul aceleiaşi ediţii, analistul politic Roman Mihăieş susţine: „Atât timp cât avem statutul de candidat pentru integrarea europeană, avem dreptul să facem parte din CSI. În momentul în care ţara noastră va deveni membru UE, va trebui să se retragă din această comunitate. CSI este o organizaţie care a frânat timp de 20 de ani integrarea europeană a Republicii Moldova. Este o organizaţie internaţională din care fac parte 10 dictaturi şi unde noi nu avem ce căuta acolo. Deocamdată noi suntem unica democraţie recunoscută pe plan internaţonal, care mai face parte din CSI. Din păcate Moldova pierde timpul în această comunitate” a punctat Mihăieş.

Liderul Partidului Popular Creştin Democrat, Victor Ciobanu susţine că CSI este o opţiune foarte importantă pentru ţara noastră. Acesta a criticat faptul că Moldova a fost reprezentată de premierul, Vlad Filat şi nu de preşedintele Nicolae Timofti, acuzând preşedintele de încălcarea Constituţiei.

În concluzie, participanţii la discuţie au căzut de acord că Republica Moldova trebuie să aibă o politică echilibrată în plan politic şi economic atât cu vestul, cât şi cu estul.

De Doina Bejenaru Publicat în Politic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s