Cum pot să slujesc pe Domnul cu darul meu?


„Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă printre credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste în credinţă, în curăţie”. 1 Timotei 4:12

Peste 300 de tineri din comunitatea de Chişinău şi-au dat întâlnire la „Betel”. Timp de o zi alături de Valeriu Ghileţchi, Vitalie Carabeţ, Vitalie Fedula, Cornel Sorbală, Iurie Groşin, Alexandru Goncearuc şi alţi lideri spirituali au căutat răspunsul la întrebarea: „Cum pot să slujesc pe Domnul cu darul meu”?

Corurile de tineret a bisericilor „Isus Salvatorul” şi „Betel” au condus tinerii în închinare, acolo unde Dumnezeu a fost lăudat, înălţat, proslăvit pentru darurile Lui desăvârşite pentru fiecare din noi.

Vorbitorul de bază, Valeriu Ghileţchi a explicat că atât talentele, cât şi darurile Duhului Sfânt sunt de la Domnul. Şi dacă le foloseşti pentru slujire, atunci ele pot fi numite daruri spirituale. Darurile sunt multe, Duhul care le dă este doar unul.

Fratele Valeriu a pus accentul pe trei cuvinte cheie: „Daruri, Datorie, Dăruire”. Darul primit de la Domnul este o datorie care trebuie pus în aplicare, folosit în slujire cu dăruire.

Liderul de tineret pe Comunitatea Chişinău, Vitalie Carabeţ a îndemnat tinerii la curăţie: „Atât timp cât păcatul este în viaţa noastră, Dumnezeu nu se poate folosi de noi. Nu poţi sluji pe Dumnezeu cu adevărat dacă eşti un vas murdar. Curăţirea o poate face doar Domnul Isus prin sângele LUI. Curăţia este un aspect foarte important în viaţa de creştin. Dumnezeu te va folosi dacă vei fi curat şi te vei păstra curat. Luptă pentru curăţie.”

În partea a doua a zilei, tinerii au fost împărţiţi pe grupe, unde au studiat următoarele subiecte:

  • „Darurile Duhului Sfânt” cu pastorul bisericii din Ciorescu, Iurie Groşin
  • „Chemarea la dedicare” cu pastorul bisericii „Golgota”, Cornel Sorbală
  • „Comportamentul unui tânăr creştine” cu Vadim Bulgag
  • „Slujirea în sec. 21 – tot mai mulţi tineri petrec timpul în faţa calculatorului, iar bisericile rămân fără slujitori” cu pastorul bisericii „Isus Salvatorul”, Vitalie Fedula
  • „Vorbirea în limbi şi ce a dorit Apostolul Pavel să spună despre aceasta” cu pastorul bisericii „Isus Salvatorul”, Valeriu Ghileţchi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s