CO la raport în Comisia Parlamentară de profil


Preşedintele Consiliului de Observatori(CO), Eugeniu Rîbca a prezentat raportul anual de activitate în faţa Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media al Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit preşedintelui CO, anul 2011 a înregistrat un progres la calitatea ştirilor, fapt care îl demonstrează studiile audienţii. La capitolul realizări se mai înscrie achitarea datoriilor istorice ale Companiei. În lista eşecurilor se plasează neimplementarea reformei, fapt influenţat de nealegerea directorului postului Moldova 1, menţionează sursa citată.

Membrii comisiei de profil au promis că cele trei funcţii lipsă vor fi suplinite în timpul apropiat. Potrivit lor, lipsa celor trei membri este motivul celor două tentative de alegere a directorului TV, soldate cu eşec. Comisia a recomandat membrilor CO să nu mai anunţe un nou concurs până componenţa acestora nu va fi suplinită.

Preşedintele comisiei, Chiril Lucinschi a declarat: „Atât timp cât CO nu este componenţă completă, nu are rost să fie desfăşurat următorul concurs. În timpul cel mai apropiat, comisia parlamentară trebuie să examineze dosarele candidaţilor şi să desfăşurăm un concurs pentru suplinirea funcţiilor vacante în cadrul CO.”

Consiliul de Observatori este organul de conducere autonom al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, ce are menirea să asigure realizarea dreptului cetăţenilor şi al societăţii de a obţine informaţii veridice, complete şi operative. Este abilitat să monitorizeze respectarea de către companie a prevederilor legale şi statutare. CO este compus din 9 membri, personalităţi publice cu calificări profesionale în diferite domenii.

Mai multe detalii la subiect vedeţi în ediţia „Mesager”.

De Doina Bejenaru Publicat în Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s