Poveştile pentru copii de la Radio Moldova Naţional vor fi digitalizate


Radio Moldova Naţional şi Gas Natural Fenosa, au semnat un contract de 175 de mii de lei, pentru digitalizarea fonotecii radio. Proiectul a demarat la solicitarea Radio Moldova şi prevede pentru următorul înfiinţarea unui laborator care va transpune în formă digitală tezaurul poveştilor de seară pentru copii.

De moş Nicolai 2011, copii au primit un cadou, care va salva şi valorifica pentru generaţii la rând, patrimoniul cultural pentru cei micuţi. Poveştile cu care au crescut generaţii la rând vor putea fi audiate în orice colţ al lumii, nu doar în faţa aparatului radio, ci şi pe site-ul companiei trm.md.

Contractul a fost semnat, luni 19 decembrie de preşedintele IPNA Compania „Teleradio Moldova”, Constantin Marin şi preşedintele Gaz Natural Fenosa, Silvia Radu.

Constantin Marin a declarat că compania dispune de un patrimoniu inestimabil de fonograme şi videograme. Din păcate condiţiile tehnice în care se păstrează această bogăţie, acest tezaur naţional se află în mare pericol şi riscăm să pierdem multe din valorile acumulate pe parcursul multor decenii. Vrem să facem împreună un lucru foarte preţios, să salvăm tezaurul nostru naţional şi vom începe cu o acţiune mică dar extrem de importantă, digitalizarea poveştilor audio pentru copii, pentru că copiii sunt viitorul nostru. Astăzi avem noi grijă de ei, mâine ei vor avea grijă de noi, a specificat preşedintele TRM, Constantin Marin.

Preşedintele Gaz Natural Fenosa, Silvia Radu a spus că sunt bucuroşi să fie parte la acest proiect şi să aducă acest cadou preţios în dar copiilor din Republica Moldova chiar de Sfântul Nicolai când toţi copii aşteaptă cadouri în ghetuţe. Dorinţa noastră este ca aceste poveşti audio să ajungă în fiecare casă, în fiecare grădiniţă, în fiecare internat unde sunt copii care trebuie să se bucure de acest patrimoniu cultural care le va modela caracterele şi îi va creşte personalităţi puternice pentru societatea noastră.

Ca un semn de recunoştinţă, conducerea celor două companii a fost urată şi colindată de ansamblul de fete a liceului „Dante Alighiere”. Fetiţele cochete, în costume naţionale şi flori în păr, au urat găzdaşilor sănătate şi mult rod în anul ve vine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s