Întrebări pentru premier la Moldova în direct


Când Republica Moldova va fi parte integră din UE? Când vom avea preşedinte? Când vom avea pensii decente? Sunt doar câteva întrebări de la cetăţeni pentru prim-ministrul Vlad Filat în cadrul emisiunii Moldova în direct de marţi, 16 decembrie.

Republica Moldova este în proces de integrare europeană, pentru că această realizare este un proces amplu şi foarte consistent, a răspuns prim-ministrul Vlad Filat. Când va adera Republica Moldova la UE, este un răspuns de la care nu voi devia niciodată, vom fi parte din familia UE atunci când ţara noastră va fi pregătită pentru acest statut, a specificat Vlad Filat.În acest context premierul a adus ca exemplu aderarea Croaţiei în plină criză şi într-o stare de oboseală europeană, care a parcurs acest drum foarte rapid. De ce Croaţia a ajuns atât de repede membru UE? Pentru că şi-a făcut temele pe acasă şi nu a dus discuţii interminabile la capitolul reforme, a menţionat Filat.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că efectele reformei nu vin ieri, nu putem avea roade imediat ce am semnat acordul pentru liberalizarea de vize, fiecare reformă necesită timp pentru ai simţi efectele. Guvernarea de astăzi în mare parte şi-a făcut temele. Este nevoie de răbdare, este nevoie să învăţăm să vedem şi lucrurile bune care le avem şi să le preţuim”, a mai specificat Vlad Filat.

Premierul a amintit de situaţia în care era Republica Moldova acum doi ani. El a mai spus că cei ce nu ştiu să preţuiască libertatea riscă să o piardă şi a îndemnat telespectatorii să preţuiască schimbările care s-au făcut şi care urmează să aducă roade.

La capitolul pensii, premierul a spus că majorarea lor nu vin din dorinţă, ci în urma activităţilor economice şi veniturilor bugetare. Potrivit premierului în aceşti ani s-a reuşit majorarea salariilor pedagogilor cu 50% şi urmează majorarea salariilor funcţionarilor publici şi militarilor.

Cu privire la alegerea preşedintelui, potrivit prim-ministrului cea mai mare problemă este lipsa celor două voturi. Cei 31 de deputaţi PLDM au semnat pentru înaintarea candidaturii lui Marian Lupu. Prin urmare deputaţii PLDM vor face ceea ce va face toţi membrii AIE, vor merge şi vor vota pentru candidatul AIE, Marian Lupu, a conchis Vlad Filat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s