AIE va vota candidatura lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte


Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au decis să fie solidari şi să voteze candidatul AIE, Marian Lupu cu speranţa că şi comuniştii vor acorda două voturi pentru preşedinte. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Vlad Filat în cadrul emisiunii Moldova în direct de marţi, 13 decembrie.Potrivit premierul în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului AIE cele trei partide au decis să pună punct la toate discuţiile ce ţin de trecut şi să analizeze bine paşii pe care trebuie să îi facă pentru a depăşi crizele de ordin politic.

Vasile Nedelciuc, preşedintele Asociaţiei Pentru Politică Externă şi fost deputat în parlament este de părere că nu trebuie să dramatizăm atât de mult situaţia cu alegerea preşedintelui. Potrivit lui în aceşti doi ani instituţiile de stat au funcţionat, parlamentul a adoptat legi, am avut un mers normal al economiei, relaţiile cu principalele instituţii europene s-au îmbunătăţit. Este o situaţie regretabilă, dar nu e necesar să dramatizăm şi să panicăm atât timp cât parlamentul, guvernul şi relaţiile cu UE se dezvoltă, a mai specificat Vasile Nedelciuc.

Au mai rămas două zile până la alegerea preşedintelui. Marian Lupu este unicul candidat înregistrat de comisia specială pentru această funcţie. Pentru alegerea candidaturii lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte mai sunt necesare 2 voturi.

Un comentariu la “AIE va vota candidatura lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte

  1. Cu votul de maine lucrul de abia incepe. Sa nu uitam ca mandatul presedintelui dureaza 4 ani. Imi este interesant cine va sabota acum activitatea institutiilor statale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s