Târgul realizărilor proiectului „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei”


După şapte ani de actitivitate proiectul „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei”(OBTF) a evaluat realizările în cadrul unui târg desfăşurat marţi, 6 decembrie la hotelul „Vispas” din Chişinău.

Rezultatele OBTF după şapte ani de activitate

La încheierea activităţii proiectului OBTF în Republica Moldova, avem 10 Centre de Reintegrare Socială. Până în prezent de serviciile acestor centre au beneficiat 3820 de persoane social-vulnerabile. În perioada anilor 2006-2011 2656 persoane au primit instruire profesională. Au fost create 10 întreprinderi sociale şi 400 noi locuri de muncă.

În cadrul târgului a fost lansat şi Nomenclatorul Serviciilor Sociale(NSS), o noutate pentru Republica Moldova. NSS va fi un instrument util în procesul de dezvoltare a sistemului de servicii sociale pentru toţi prestatorii, atât publici, cât şi privaţi.

La târgul OBTF au participat şi diverse ONG-uri care şi-au prezentat serviciile şi ofertele care le au pentru categoriile defavorizate în câmpul muncii: tineri, femei, bătrâni şi persoane cu posibilităţi limitate.

Proiectul „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei” este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova şi finanţat de Guvernele SUA şi României.

De Doina Bejenaru Publicat în Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s