Pe genunchi pentru Biserica persecutată. Clasamentul statelor persecutoare de la locul 21 la 25


Insulele Comore – locul 21

Un referendum constituţional aprobat în 2009 afirma că Insulele Comore reprezintă un stat musulman, deşi Şaria (legea islamică), nu a fost implementată încă. A existat o creştere a numărului de fundamentalişti musulmani care au venit în ţară să dea învăţătură în moschei. De asemenea, mişcările oculte i-au câştigat pe unii creştini, aceasta cauzând dezbinări în biserici. Cei care se convertesc de la islam la credinţa în Cristos se confruntă cu multe dificultăţi. Totuşi, mica biserică subterană este în creştere, chiar dacă într-un ritm mai lent.

Rugaţi-vă ca Şaria (legea islamică) să nu fie introdusă în aceste insule. Ca toţi creştinii să aibă înţelepciunea de a rezista influenţei mişcărilor oculte. Dumnezeu să fie lăudat pentru creşterea bisericii. Rugaţi-vă ca toţi creştinii să se folosească de oportunităţile pe care le au pentru a ajunge cu Evanghelia la cei pierduţi.

Algeria – locul 22

Libertatea este foarte limitată pentru biserica evanghelică. O lege restrictivă religioasă promulgată în 2006 interzice evanghelizarea şi oferă guvernului dreptul de a reglementa aspectele legate de practicile creştine. Aplicarea activă a legii a cunoscut o oarecare scădere în 2009, dar anul trecut biserica s-a confruntat cu câteva probleme. În septembrie, patru creştini au fost supuşi unui proces pentru „crearea unui loc de închinare ilegal”. În ianuarie o biserică din Tizi Ouzou a fost atacată de islamişti, iar bunurile bisericii au fost arse.

Rugaţi-vă ca biserica să continue să crească, în ciuda opoziţiei prezente. Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru mulţi credincioşi noi. Rugaţi-vă ca aceştia să devină o temelie puternică pentru viitor. Ca legea restrictivă din 2006 să fie abolită.

Nigeria de nord – locul 23

Implementarea forţată a Şariei (legea islamică) în doisprezece state nordice a rămas o mare provocare pentru biserică. În 2010 au continuat atacurile asupra comunităţilor creştine. Grupările extremiste islamice şi-au intensificat activităţile. Pe parcursul anului, mai mult de 2000 de credincioşi au fost ucişi în violenţele religioase din statele nordice. Cu toate acestea, mai multe biserici vestesc Evanghelia musulmanilor, iar numărul celor ce decid să-L urmeze pe Cristos este în creştere.

Rugaţi-vă pentru mângâierea creştinilor îndoliaţi sau rămaşi fără adăpost, în urma violenţelor. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru că biserica devine tot mai unită ca rezultat al opoziţiei întâmpinate. Pentru înţelepciune şi curaj pentru liderii bisericii care vestesc Evanghelia vecinilor lor musulmani şi se îngrijesc de cei convertiţi.

Azerbaidjan – locul 24

Credincioşii azeri sunt consideraţi trădători, deoarece creştinismul este asociat cu Armenia, ţară rivală Azerbaidjanului. Mulţi dintre ei nu îşi pot găsi slujbe sau nu le pot păstra şi sunt supravegheaţi îndeaproape de către serviciile secrete. Unele biserici nu au putut să îşi reînoiască acreditarea în 2010. Este practic imposibil să se construiască noi clădiri de biserici şi, conform legii, casele particulare nu pot fi folosite pentru a ţine servicii religioase. Totuşi, numărul de credincioşi indigeni continuă să crească, mulţi fiind activi în evanghelizare.

Rugaţi-vă pentru mai multe provizii de Biblii, literatură şi materiale de instruire, în ciuda restricţiilor aplicate importului şi distribuţiei. Pentru oportunităţi neperturbate, astfel încât copiii să poată auzi Evanghelia prin tabere de vară sau activităţi săptămânale. Pentru răbdare şi curaj pentru creştinii activi, care se confruntă cu multă opoziţie.

Libia – locul 25

Libia a aderat la legea islamică şi toţi cetăţenii sunt „prin definiţie” musulmani suniţi. Guvernul incriminează evanghelizarea, iar convertirea de la islam aduce cu sine presiuni sociale şi ostracizare. Majorităţii creştinilor libieni le este frică să se întâlnească cu alţi credincioşi. Micile comunităţi de creştini constau în cea mai mare parte din imigranţi veniţi de la sud de Sahara şi expatriaţi vestici. Reţeaua mare a poliţiei secrete face dificilă organizarea de activităţi ale bisericii. Multor biserici expatriate li s-a retras autorizaţia de funcţionare.

Rugaţi-vă şi mulţumiţi lui Dumnezeu pentru grupurile mici de creştini care se adună în case. Rugaţi-L să le dea putere. Ca oamenii din zonele mai îndepărtate să asculte programele creştine de radio şi de televizor. Pentru înţelepciune pentru credincioşii tineri care îşi împărtăşesc noua credinţă cu familiile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s