Creştini din Coreea de Nord primesc Evanghelia prin baloane umflate cu heliu


Chiar înainte de apus, un grup de creştini din Seul se îndreaptă spre nord. Nu le putem dezvălui numele.

„Ceea ce facem ne-ar putea provoca probleme. Astăzi mergem la 6 km de graniţa cu Coreea de Nord şi aproape de zona demilitarizată” ne spun ei.

Zona demilitarizată, sau DMZ, este una din cele mai securizate şi periculoase locuri de pe pământ. Un milion de soldaţi nord coreeni înarmaţi stau pe poziţii pe partea lor de DMZ, iar Sudul are la fel de mulţi.„Ne îndreptăm spre această locaţie şi singurul factor care ne-ar putea deranja este vremea. O mică schimbare în direcţia vântului ne poate da misiunea peste cap”

Peter a numit aceasta „Operaţiunea Păpădie”. „Am demarat acest proiect în 1991. Aşa cum păpădia are nevoie de vânt ca să-şi împrăştie sămânţa, noi avem nevoie de vânt pentru vestirea mesajului.”

Mesajul este Cuvântul lui Dumnezeu tipărit în limba coreeană pe mii de baloane portocalii. „Este aproape imposibil să ducem Biblii în Coreea de Nord, aşa că baloanele sunt una din cele mai eficiente căi de vestire a Evangheliei.”

O butelie din spatele microbuzului umfla baloanele cu heliu. Echipa operează rapid, fiind mereu atentă la direcţia vântului. Ei se roagă peste fiecare balon şi apoi le lansează în aer. În câteva minute, baloanele încep să plutească uşor pe cerul Coreei de Nord.

„Prin trimiterea acestor baloane îi înştiinţăm pe fraţii şi surorile noastre că ne rugăm pentru ei şi versetele de pe baloane au rolul de a-i încuraja.”

Rugăciunile stăruitoare pornesc din această locaţie confidenţială din Seul. Începând cu 1991, în fiecare săptămână, Oh Mo Duk, în vârstă de 78 de ani, alături de alţi credincioşi, pregăteşte fiecare balon pentru zborul către Coreea de Nord. „M-am născut în Coreea de Nord. Acesta este modul meu de a trimite Evanghelia în ţara mea natala.”

Procesul este aproape finalizat. Ei fac ultimele pregătiri pentru operaţiunea baloanelor de astăzi. În esenţă, aşa funcţionează totul: ele au o gaură aici prin care intră heliumul, o lipesc cu scotch, apoi balonul este trimis pe cerul Coreei de Nord. Heliumul se va scurge din balon, şi balonul va cădea la pământ. Când cineva îl va ridica, va putea citi toate cele 16 capitole din Marcu.În trecut, Peter lansa ofensiva cu baloane de pe mare. Aceste baloane sunt mai mari şi conţin un radio mic, o Biblie şi literatură creştină. Pe lângă operaţiunea cu baloane, grupul lui Peter organizează o transmisiune radio săptămânală care este înregistrată în Seul şi transmisă pe frecvenţe medii şi unde scurte în Coreea de Nord.

„Transmisiunea radio e ca un program de biserica cu muzica de închinare şi predicarea Evangheliei. Guvernul Nord Coreean încearcă să ne blocheze semnalul, dar avem alte metode prin care transmitem mesajul”, a spus un creştin care coordonează transmisiunea.

Când un nord coreean îl acceptă pe Isus Hristos se va confrunta cu persecuţie, va fi închis şi posibil omorât din cauza credinţei. Peter a oferit CBN înregistrări transmise pe un canal de televiziune japonez care prezintă execuţia creştinilor nord coreeni. În prezent e dificil de aflat numărul exact al creştinilor din Coreea de Nord.

„Conform informaţiilor colectate de la dezertorii nord-coreeni şi de la grupurile internaţionale pentru drepturile omului, estimăm ca 30.000 de creştini sunt închişi în lagărele de prizonieri şi aproximativ 10.000 de credincioşi care se ascund în toată ţară”, a spus Dr. Lim Chang Ho, de la Universitatea Kosin.

Înapoi de-a lungul graniţei dintre cele două Coreei e trecut de miezul nopţii. Profitând de întuneric… echipa lui Peter continua să lanseze sute de baloane din locaţii diferite. Starea vântului a fost favorabilă astăzi.

„De multe ori, direcţia vântului se schimba brusc şi trebuie să aşteptăm. Câteodată ne întoarcem a doua zi. Suntem insistenţi. Vieţile oamenilor sunt în joc. Vom continua să facem aceasta şi vom continua să ne rugăm până când Coreea de Nord este liberă şi creştinii se pot închina fără teama lui Isus Hristos.”

Urmăreşte reportajul video pe site-ul Alfa Omega.tv

Sursa: Alfa Omega TV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s