Pe mâini de rugăciune pentru biserica Persecutată III. Topul de la 11 la 15


Locul al XI – lea: Pakistan

Libertatea religioasă este erodată în mod constant. Persecuţia nu vine în primul rând din partea statului, dar constituţia şi sistemul juridic eşuează în a proteja minorităţile religioase. În 2010, 29 de creştini au fost ucişi, iar 4 au fost condamnaţi pentru blasfemie. Cel puţin 58 de creştini au fost răpiţi şi 100 au fost vătămaţi fizic. În timpul inundaţiilor din august 2010, creştinii au fost discriminaţi în distribuirea ajutoarelor. În noiembrie 2010, o femeie creştină a fost condamnată la moarte pentru blasfemie. Din fericire, ea a rămas în viaţă, deşi nu se ştie unde este ea. Dar şi 2 persoane publice care s-au pronunţat în apărarea ei, dintre care unul fiind unicul parlamentar creştin din Pakistan, au suferit ameninţări. Astăzi, unul dintre aceste două persoane este mort în urma faptului că s-a pronunţat împotriva legii blasfemiei.

Rugaţi-vă pentru eliberarea Pakistanului. Pentru cei care ajută victimele inundaţiilor să-şi reconstruiască vieţile. Rugaţi-vă pentru ca guvernul să revizuiască legile împotriva blasfemiei şi să se implice mai mult în ocrotirea minorităţilor religioase. Răpirea tinerelor fete pentru a le forţa să se convertească la islam este un lucru comun. Rugaţi-vă pentru protecţia tinerelor creştine. Homosexualitatea ia amploare acum în Pakistan, rugaţi-vă pentru trezire şi creştere spirituală în bisericile din Pakistan, ca să lupte cu imoralitatea.

Locul al XII-lea: Eritrea

Toate bisericile evanghelice rămân închise în urma interdicţiei impuse în 2002 oricărei grupări religioase (cu excepţia bisericilor: Ortodoxă, Catolică, Luterană şi islamul). Arestările au continuat şi în 2010. Un număr de aproximativ 2.200 de credincioşi au rămas în închisoare pentru credinţa lor, în timp ce alţii, cel puţin 13, au murit în urma condiţiilor aspre de încarcerare. Multe dintre familiile lor nu au avut nicio veste despre prizonieri, timp de luni întregi. Refugiaţii eritreeni din Sudan şi Etiopia continuă să se confrunte cu ameninţarea repatrierii.

Rugaţi-vă pentru poporul lui Dumnezeu din închisoare şi pentru familiile lor, să primească putere să rămână credincioşi. Rugaţi-vă ca presiunile internaţionale să ducă la încetarea politicilor guvernamentale represive. Cereţi înţelepciune pentru membrii bisericilor care acum conduc adunările lor, în urma arestării pastorilor lor.

Locul al XII-lea: Mauritania

Cetăţenii sunt în mod implicit musulmani. Guvernul restricţionează evanghelizarea şi distribuirea de materiale religioase non-islamice. Convertirea la o altă religie este pedepsită cu moartea. Gruparea extremistă Al-Qaida din Magreb câştigă tot mai mult sprijin şi monitorizează creştinii din ţară. În 2010 o tânără a fost arsă de vie de către familia ei, când aceştia i-au descoperit credinţa. Peste 20 de creştini au primit ameninţări cu moartea şi majoritatea dintre ei au trebuit să fugă de acasă pentru a scăpa de o soartă asemănătoare.

Rugaţi-vă ca această biserică tânără să crească în credinţă, ca să poată rezista în faţa furtunilor de persecuţie. Cereţi înţelepciune pentru părinţii creştini care îşi cresc copiii într-o societate musulmană care poate fi foarte ostilă. Rugaţi-vă pentru credincioşi, să fie învăţaţi să ducă Evanghelia grupurilor etnice care n-au auzit-o niciodată.

Locul al XIV-lea: Bhutan

Deşi constituţia garantează libera exprimare a credinţei, ea sancţionează convertirile forţate. Lucrul acesta poate fi abuzat în detrimentul credincioşilor. Oamenii din grupul etnic Drukpa, care cuprinde 68 % din totalul populaţiei, sunt budişti devotaţi, zeloşi în a-şi apăra religia. A te converti la o credinţă diferită este considerat un act ruşinos şi este adesea întâmpinat cu discriminare la locul de muncă şi presiune socială. Majoritatea persecuţiilor au loc în zonele rurale, unde călugării budişti se opun creştinismului.

Rugaţi-vă pentru credincioşii Drukpa, care sunt adesea forţaţi să se întâlnească în secret. Copiii creştini trebuie să participe la festivităţile budiste, ca parte integrantă a educaţiei lor. Rugaţi-vă să crească în cunoaşterea adevărului lui Dumnezeu prin exemplul părinţilor lor. Multe familii creştine se confruntă cu necredincioşie în cadrul căsniciei. Rugaţi-L pe Dumnezeu să-i ajute pe liderii bisericilor să întărească familiile.

Locul al XV-lea: Turkmenistan

Constituţia oferă libertate religioasă, dar în 2010, conform relatărilor, ofiţerii de poliţie au anunţat că vor face orice pentru a se asigura că nu vor mai rămâne creştini în ţară. Creştinii turkmeni sunt adesea insultaţi şi supuşi presiunilor de a se întoarce la islam. Mulţi credincioşi riscă să-şi piardă slujbele. Există puţine biserici înregistrate; activitatea religioasă neînregistrată este ilegală. În 2010, un pastor a fost acuzat în mod fals de escrocherie şi condamnat la patru ani de închisoare.

Rugaţi-vă pentru protecţie pentru activităţile creştine de tineret. Taberele de vară sunt câteodată supuse raziilor poliţiei, iar adolescenţii sunt reţinuţi ore întregi fără mâncare sau apă. Rugaţi-vă pentru unitate între biserici şi pentru lideri creştini evlavioşi. Pentru disponibilitatea mai mare a unor resurse bune de ucenicizare şi instruire.

Sursa: Open Doors

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s