Live Text: Seminar pentru slujitori cu Iurie Sipco la biserica „Betel” din Chişinău


Momente de har şi binecuvântare au trăit astăzi peste 30 de familii în părtăşie cu ex-preşedintele Uniunii Baptiste din Rusia, Iurie Sipco. Seminarul cu tema: „Familia creştină – cea mai importantă valoare a vieţii” a adunat bărbaţi şi femei, liderii acestei ţări în incinta bisericii „Betel” din Chişinău.

După o scurtă introducere şi anunţuri făcute de fratele Vasile Sazichin, pastorul bisericii „Betenia” din Bălţi, a venit în faţă un om simplu, care emană multă dragoste şi căldură, Iurie Sipco.

Născut într-o familie cu 12 copii la Polul Nord, Iurie Sipco a moştenit principii şi valori creştine real vizibile pe faţa lui înainte să deschidă gura.

Funcţia de ex-preşedinte a Uniunii Baptiste din Rusia ne aduce în minte o imagine a unui om puternic, impozant şi ne aşteptăm să vedem un mare om. Prestanţa plină de modestie, vocea calmă şi caldă spulberă imediat toate aceste imagini create de numele Iurie Sipco. Ascultându-l predicând imaginea de mare om rămâne un portret real, un om deosebit a lui Dumnezeu. Ce mare har să fiu aici, să pot să îl ascult, să pot să învăţ din Cuvântul lui Dumnezeu adevărurile uzate şi să le descoper din nou frumuseţea. Dragostea şi blândeţea e ceea ce emană şi insuflă acest om.

Câteva gânduri e Iurie Sipco:

„Noi creştinii am pierdut viziunea de Mare Trimitere. Marea Trimitere care este menirea noastră. Noi nu mai trăim, nu mai respirăm cu această chemare.

Într-o ţară musulmană, islamiştii au tăiat capul la câteva fete tinere şi le-au pus pe trotuar cu avertismentul: Cine va trăda islamul va păţi la fel. Câţi dintre creştinii noştri mai sunt atât de curajoşi, mai sunt atât de înflăcăraţi după Cristos să trăiască asemenea realităţi.

Astăzi biserica lui Cristos stă ascunsă în clădirile ei şi nu mai trăim cu intensitate viaţa de credincioşi.

Familia creştină este o mică biserică care trebuie să aducă lumină, să aducă binecuvântare în vecini, în societate”

Iurie Sipco este în Republica Moldova la invitaţia responsabilului regiunii Transnistriene, Petru Cuzminschi cu ocazia jubileului de 100 de ani a bisericii din Tiraspol. În această vizită fratele Sipco a mai participat la conferinţa pastorală din comunitatea de Bălţi care a avut lor ieri la tabăra din Sadovo. De asemenea, a predicat la Evanghelizarea organizată în raionul Sîngerei la care au participat locuitorii satelor: Biruinţa, Alexandreni şi Heciul Vechi. În urma mesajului două persoane s-au întors la Domnul Isus.

Astăzi fratele Iurie Sipco se întoarce în Transnistria unde se va afla până miercuri. Vom reveni cu detalii şi poze de la aceste evenimente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s