Conferinţa misionarilor „Lucrarea Duhului Sfânt” la Vadul lui Vodă (video)


Lucrarea Duhului Sfânt a fost, este şi va fi un subiect actual pentru toţi creştinii. Cu atât mai mult pentru slujitori şi misionari. Pentru a discuta acest subiect actual pentru generaţia noastră, în perioada 3-6 august la tabăra „Brăduleţ” din Vadul lui Vodă se desfăşoară conferinţa naţională pentru misionari. Timp de trei zile misionari din ţară şi de peste hotare încearcă alături de pastorul Jim Mugg să găsească soluţii la problemele şi întrebările care le întâlnesc în slujire.Mai multe detalii despre scopul şi importanţa acestui eveniment ne va împărtăşi episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste, Ion Miron:

„Am început să planificăm această conferinţă pentru misionari acum cinci ani în urmă când am avut o conferinţă cu misionarii trimişi în afara ţării. Ne bucurăm că la după cinci ani am reuşit să organizăm un timp de părtăşie şi pentru misionarii din interiorul ţării. De ce am ales tema „Lucrarea Duhului Sfânt”? e datorită faptului că doctrina Duhului Sfânt este interpretată diferit şi foarte variat chiar şi de unii slujitori din bisericile noastre. În acest context, am dorit să ne întărim mai mult în învăţătura Cuvântului lui Dumnezeu. Totodată, am vrut să ne bazăm pe puterea lui Dumnezeu.

Pe lângă învăţătură din Cuvânt vrem să avem timp special în părtăşie, susţinere în rugăciune, dar şi un timp de odihnă pentru familie, datorită faptului că majoritatea misionarilor noştri nu îşi permit o vacanţă. Ne-am rugat pentru acest fapt şi ne bucurăm că Domnul ne-a binecuvântat cu posibilităţi ca să oferim acest timp şi spaţiu de odihnă şi părtăşie pentru misionarii noştri.

Ca şi organizatori ne dorim să plecăm cu toţi de aici încurajaţi, motivaţi, mai încărcaţi spiritual ca să putem continua cu noi forţe şi cu aceeaşi râvnă lucrarea care ne-a încredinţat-o Dumnezeu. Suntem aproximativ 300 de persoane împreună cu personal şi copii. Ne dorim să facem din acest eveniment unul tradiţional, dar din păcate nu este posibil financiar. Ne-am propus să organizăm în 2013 o nouă conferinţă pentru misionarii trimişi pe câmpul de misiune extern.

Este adevărat că suntem ţara care a trimis cel mai mare număr de misionari. Pe de o parte este întristare că pleacă oameni cu potenţial mare, oameni cu capacităţi deosebite. Dar, totodată este o bucurie pentru că neesităţile punctelor în care trimitem misonarii noştri sunt mult mai mari decât în Moldova.”

Jim Mugg originar din Statele Unite are 25 de ani de experienţă pastorală. De 20 de ani vizitează anual Republica Moldova. Ţara noastră este parte din inima lui misionară. Este profesor în teologie şi lucrează cu EBE. Vom reveni cu un interviu exclusiv cu Jim Mugg.

În contextul fenomenelor şi schimbărilor ce iau amploare în multe din bisericile noastre. Dezbaterea acestui subiect este mai mult decât necesar. Identitatea Duhului Sfânt şi lucrarea Lui în oameni este dezbătută pe larg dar foarte puţin înţeleasă. Despre întrebările care le au la acest subiect şi răspunsurile aflate la această conferinţă ne vor împărtăşi misionarii:

Evenimentul a adunat la Vadul lui Vodă peste 200 de persoane. Misionarii împreună cu soţiile, unii şi cu copii s-au bucurat de un timp de reflectare, relaxare şi zidire spirituală. Şi soţiile au avut un timp special în studierea Scripturii alături de sora responsabilă la nivel naţional, Eugenia Podoleanu. Câte o oră în zi ele au învăţat cum să îşi susţină soţii în lucrarea lor, primind îndemnul: „Am fost create pentru rodire, haideţi să aducem rod pentru Domnul nostru Isus Cristos”.

Tabăra naţională a misionarilor este un eveniment tradiţional care are drept scop împrospătarea vieţii de slujire, părtăşie, schimb de experienţă şi puţină odihnă pentru slujitori. Până la un nou veeniment vă dorim să fiţi informaţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s