Prima Şcoală Internaţională de Ucenicie TPM după două luni în Republica Moldova


După două luni de teorie şi studiu intesiv în comorile Cuvântului lui Dumnezeu cele patru studente a Şcolii Internaţionale de Ucenicie(SIU) au plecat astăzi în împlinirea Marii Trimiteri în Ucraina. Săptămână de săptămână, zi de zi sub îndrumarea liderilor şi profesorilor cu experienţă au trăit experienţe frumoase cu Domnul şi echipare pentru lucrarea măreaţă de Evanghelizare şi Misiune.

Şi după aceste două luni, atât echipa, cât şi studenţii afirmă că sunt încă flămânzi şi însetaţi după Cuvântul viu a lui Dumnezeu. Pe lângă orele de studiu intens, studentele SIU s-au implicat activ în viaţa bisericilor din Cahul, contribuind la slujirea cu copii şi tinerii. Munca practică este o parte din programul zilnic. Vizitele în biserici sunt ieşiri programate în duminici speciale. Toate aceste activităţi contribuie la formarea unei discipline spirituale şi nu numai în viaţa studentelor.

În perioada 13-14 mai împreună cu echipa de lideri au participat la weekend-ul de rugăciune care a adunat pe genunchi tinerii din comunitatea Cahul. Viaţa lor de rugăciune şi experienţele din şcoală au atins şi vieţile altor tineri prezenţi la eveniment. Pe 26 mai împreună cu liderul TPM pentru Europa de Est, Kelly Hoodikoff au organizat în satul Vadul lui Isac o conferinţă Anti trafic. Fetele au reuşit să trezească interes pentru această realitate în rândul participanţilor, făcându-i conştienţi că acest fenomen nu e departe de noi, e o tragedie care ia amploare din ce în ce mai mult în Moldova.În această perioadă au avut şi colegi de-al lor în ospeţie studenţi la SIU în SUA şi Marea Britanie. Echipa din Anglia şi SUA s-au implicat în evanghelizare pe stradă, iar cei din SUA au fost implicaţi în deschiderea unui parc pentru copii în Cahul, împărtăşind şi ei astfel vestea bună cu oamenii din Cahul.

Prima Şcoală Internaţională de Ucenicie din Republica Moldova organizată de Tineri Pentru Misiune Mediaş s-a dovedit a fi un succes, a început să schimbe inimi şi vieţi. Despre impactul acestei lucrări în Cahul în viaţa echipei organizatoare şi a studenţilor aflăm din impresiile lor:

Liliana din Colibaşi: „La începutul acestei şcoli eram confuză şi nu ştiam ce să fac. Totuşi am ridicat ancora speranţei şi mi-am zis că merg înainte. A trebuit să renunţ la serviciul pe care îl aveam, ţinând cont că eram unica persoana care aduceam bani în familia noastră. Ce pot să zic acum despre SIU? După fiecare săptămână de învăţătură, Dumnezeu m-a testat în ceea ce priveşte deciziile sigure şi concrete din viaţa mea. Simt cum Dumnezeu îmi transformă orice clipă în binecuvântări şi victorie. Acum îmi doresc să provoc fiecare tânăr din biserica mea ca să vina la SIU.

Virginia G. liderul echipei: „Aşa cum spuneam şi în ultima scrisoare, Dumnezeu a întrecut aşteptările mele. Printre cele mai frumoase clipe pot enumera: împlinirea pe care o trăiesc aici în mijlocul poporului meu, echipa matură care mă susţine, studenţii flămânzi, dărnicia oamenilor de aici, protecţia lui Dumnezeu etc. Într-o dimineaţă Îi spuneam lui Dumnezeu că eu am visat să fie o lucrare de genul acesta aici, dar ceea ce face El acum e mult mai mult decât mi-am imaginat eu. Îl întrebam de ce m-a ales să văd acest lanţ de binecuvântări. E o onoare prea mare pentru mine să fiu aleasă de El în a-mi descoperi frumuseţea promisiunilor Lui pentru Moldova. Sunt uimită cum se îngrijeşte de noi începând de la pâine, împlinire personală, relaţii, protecţie, visurile noastre. Mulţumesc mult TPM Mediaş pentru ajutorul oferit ca să se împlinească aceste lucruri aici!!”Astăzi, 20 iunie 2011 echipa de studenţi a primei Şcoli Internaţionale de Ucenicie din Republica Moldova au pornit într-o călătorie misionară în Ucraina. O călătorie care cu siguranţă le va asigura experienţe noi cu Domnul, provocări pentru credinţa lor şi multe realiză în plan spiritual. Vă invită susţineţi echipa plecată în misiune în rugăciune şi financiar:

Motivele de rugăciune:

  • Protecţie peste echipă
  • Să trăiască şi în viaţa practica ce învaţă.
  • Pentru impact în viaţa oamenilor cu care intră în contact şi acum în mod special în viaţa oamenilor pe care îi vor sluji în această misiune.
  • Pregătire sănătoasă pentru misiune
  • Unitate în echipă
  • Suport financiar pentru misiune.

Şcoala Internaţională de Ucenicie nu e un simplu curs de teorie teologică plictisitoare şi două luni de plimbare. SIU îţi poate schimba perspectiva asupra vieţii, modului tău de aţi trăi credinţa în Domnul Isus.

Prima SIU din Republica Moldova a adunat patru studenţi. O studentă fiind din România şi trei din Republica Moldova. Primul SIU Cahul se doreşte a fi nu doar un proiect special de şase luni, ci o viziune pe termen lung pentru Moldova care merită susţinut în rugăciune şi implicare prin acţiuni concrete. Rugaţi-vă pentru viitorul Tineri Pentru Misiune Moldova!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s