Seminarul pentru femei tinere „Chemate în lucrare pentru a zidi Împărăţia lui Dumnezeu” la Chişinău


Weekendul, 13-14 mai 2011 femeile tinere din Moldova l-au dedicat uceniciei şi studierii Scripturilor. Vineri dis de dimineaţă, capela Colegiului Teologic Pedagogic din Chişinău a fost decorată frumos şi pregătită pentru întâmpinarea tinerelor femei slujitoare din toată ţara. Peste o sută de femei au răspuns invitaţiei Departamentului de Surori a Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste de a participa la seminarul cu tema: „Chemate în lucrare pentru a zidi Împărăţia lui Dumnezeu”.

Alături de invitatele din Timişoara – România şi Texas – SUA, femeile tinere din Moldova au explorat temele: „Dragoste” cu Daniela Sala din Timişora, „Acceptare” de Betty O’Maker, Rugăciune” cu Linda Alden Texas, „Iertare” alături de Carla Salli şi ultima sesiune „De la frică la eliberare” cu Betty O’Maker.

Seminarul s-a desfăşurat în două limbi prin traducere. La eveniment au participat femei din toate zonele ţării cu excepţia sudului care au avut parte de acest seminar timp de două zile la Cahul în perioada 11-12 mai.

Seminarul are scopul de uceniciza o nouă generaţie de femei pentru lucrarea din biserică la nivel naţional. Emoţii, lacrimi de bucurie în rugăciune şi o atmosferă plină de căldură şi fineţe a dominat şi acest eveniment, cum de fapt este şi specific evenimentelor în care sunt implicate femeile. Capacitatea femeilor de a se bucura împreună de părtăşie, de unitatea pe care o au în Domnul Isus este impresionantă. Aceste nuanţe specifice mai greu le-am întâlnit la un eveniment unde sunt doar bărbaţi. Seminarul pentru femei tinere a avut o atmosferă specială. Hrana spirituală, închinarea, rugăciunea, surprizele şi cuvintele de încurajare nu au lipsit din ordinea zilei nici de această dată. Frumuseţea acestor evenimente nu poate fi apreciată în cuvinte. E nespus de frumos să stai într-o parte şi să urmăreşti cât de specială e fiecare femeie în parte, una mai frumoasă decât alta şi mai ales câtă căldură şi dragoste emană prin zâmbetele lor.

Cele peste 100 de participante la seminar au fost nespus de binecuvântate în aceste două zile. Pauzele dintre seminare surorile din Texas au organizat o tombolă cu mici surprize. Fiecare femeie sau domnişoară prezentă la eveniment a avut surpriza să primească ceva simbolic, frumos împachetat. Iar la sfârşitul seminarului fiecare femeie a primit cartea „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman. La prezentarea ziarului „Cuvântului Adevărului” şi motivarea surorilor să se aboneze, surorile din SUA au dăruit câte un abonament pentru anul viitor la 60 de femei prezente la seminar.

Asemenea seminar pentru femeile tinere este organizat în premieră în Republica Moldova şi urmează să se desfăşoare anual în perioada de primăvară a anului pentru a creşte noi luptătoare chemate în lucrare să zidească Împărăţia lui Dumnezeu.

Poze mai târziu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s