Conferinţa fetelor „Cenuşăreasa sec XXI” la Chişinău


Astăzi, 02 aprilie 2011 a fost o zi specială pentru mai mult de 250 de fete din Chişinău şi împrejurimi. Această zi, pentru ele, dar şi pentru întreaga comunitate creştină evanghelică baptistă din Moldova va rămâne ca un stâlp de aducere aminte. Prima conferinţă specială pentru fete cu tema: „Cenuşăreasa sec. XXI” a transformat sala bisericii „Golos Istinî”(Vocea Adevărului) într-o mare de bucurie şi emoţii.

La intrare, fetele au fost întâmpinate şi slujite cu multă atenţie de băieţi. Programul împletit frumos cu muzică, concursuri, mesaje din Scriptură, mărturii, scenete şi alte surprize a adus mult zâmbet şi satisfacţie în inima şi pe faţa fetelor prezente la eveniment. Iar, cele mai emoţionante clipe au fost marcate prin aplauze furtunoase pentru lauda şi gloria lui Dumnezeu.

Cu un mesaj din Scriptură în limba română a venit sora responsabilă la nivel naţional, Eugenia Podoleanu. Prin tema „Fata binecuvântată a sec XXI” sora Eugenia a îndemnat fetele să fie o binecuvântare pentru alţii prin cuvintele care le spun, prin munca care o fac zi de zi, prin atitudini, prin rugăciune, prin lauda care o aduc Domnului.

Cu mărturiile personale s-au împărtăşit Iulia Aleinov şi Ana Cozonac. Fetele au pus accent pe schimbarea adusă de Domnul Isus în viaţa lor, încurajând fetele să se încreadă din toată inima în Domnul şi să meargă cu El în fiecare clipă a vieţii.

În laudă şi închinare participantele tinere au fost conduse de grupul de laudă şi închinare a bisericii locale, de soliştii Irina Litnevscaia, Vladimir Golubev, violonista Elena Sevastian şi o melodie special compusă pentru cenuşăresele sec. XXI interpretată de pastorul bisericii, Valerii Belous.

Pauza de masă fetele au petrecuto la aer curat în parcul frumos amenajat din faţa bisericii. După amiaza a continuat în aceeaşi atmosferă. În a doua parte a conferinţei cu un mesaj din Scriptură pentru fete a venit Victoria Paniuşchina. Ea a vorbit despre „Lenea – prietena şarpelui”. Fetele au fost provocate prin mesajul în limba rusă de data aceasta, să nu prietenească cu lenea care este ca un şarpe periculos. Mesajul de provocare la dedicare şi hărnicie a fost împletit cu multe exemple practice, culminând cu o scenetă cu acelaşi mesaj din partea fetelor din biserica „Vocea Adevărului”.

O surpriză interesantă a fost prezenţa femeilor căsătorite şi chiar câteva bunicuţe la conferinţa fetelor tinere 🙂

Organizatoarea şi moderatoarea evenimentului, Maria Belous a salutat fetele cu prezenţa la prima sărbătoare exclusivă pentru ele. Ea a mai exprimat dorinţa de a organiza pe viitor tradiţional astfel de evenimente pe scară mai largă, la nivel naţional. Conferinţa fetelor s-a organizat în cadrul unui nou proiect început anul acesta în cadrul Departamentului Surorilor a Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova, lucrarea cu fetele. În ţară s-a mai desfăşurat un seminare cu fetele tinere în regiunea Transnistriană. Conferinţa de astăzi fiind o premieră care a adunat un număr mai mare de tinere. Sperăm asemenea evenimente să devină tradiţionale şi de folos generaţiei tinere.

Revenim mâine cu poze…

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s