Liderii de tineret din comunitatea Chişinău în post şi rugăciune


Astăzi s-a încheiat weekendul de post şi rugăciune organizat în mod special pentru liderii de tineret şi ajutorii acestora. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a aduce liderii de tineret la un moment de apropiere de Domnul, pentru părtăşie şi planificarea activităţilor din următoarelor luni.

Din aproximativ 50 de biserici din comunitate la întâlnire au participat doar 14 lideri, împreună cu ajutorii lor. Momentul de post şi rugăciune a început de ieri, 25 februarie la ora 18:00 în incinta sediului Organizaţiei OM şi s-a încheiat astăzi, sâmbătă 26 februarie la ora 14:00

Programul a inclus laudă şi închinare, îndemnuri la rugăciune, mesaj biblic predicat de pastorul bisericii „Maranata” din Rezeni, Iurie Braga. Un moment interesant, timpul de meditaţie asupra capitolului 2 din Iona şi psalmul 51. După care liderii au fost rugaţi să scrie pe foiţe păcatele de care Dumnezeu vrea să îi cureţe cu desăvârşire. Apoi Viorel Malancea liderul de rugăciune le-a adunat pe toate într-un săculeţ şi împreună au merg afară şi le-au dat foc. Dumnezeu iartă, curăţă şi spală cu desăvârşire dacă şi noi îi permitem şi îi cerem asta cu credinţă a menţionat liderul comunităţii de Chişinău, Vitalie Carabeţ.

Staţiile de rugăciune au inclus un moment de mulţumire pentru Cuvântul lui Dumnezeu, pentru pâinea, lumina, apa şi tot ce ne oferă zilnic prin harul Lui. Totodată a inclus şi un moment de meditaţie la faptul că Domnul Isus este Cuvântul Vieţii, pâinea, apa şi lumina vieţii noastre.

A doua staţie de rugăciune a fost pentru popoarele neevanghelizate, timp în care liderii de tineret s-au rugat pentru ţările închise pentru Evanghelie şi acolo unde creştinii sunt persecutaţi.

A treia staţie de rugăciune a fost în dreptul hărţii lumii, unde tinerii la dorinţă îşi alegeau o ţară concretă pentru care se rugau. Şi în baza ştirilor despre anumite evenimente de persecuţii cereau lui Dumnezeu binecuvântarea fraţilor persecutaţi.

A patra staţie de rugăciune a fost în dreptul hărţii oraşului Chişinău, timp în care ne-am rugat pentru o problemă socială la nivel internaţional şi anume: adolescenţii care fac copii. Potrivit tot mai mulţi adolescenţi ajung să nască copii între vârsta 12-15 ani. Dar şi pentru evenimentele ce vor avea loc în lunile martie şi aprilie 2011. Printre acestea se numără: Conferinţa pentru tineri din 19 martie la biserica „Isus Salvatorul” cu tema: „O uşă deschisă: Ultima Lui Poruncă, prima noastră chemare”, conferinţa pentru fete din 2 aprilie la biserica „Vocea Adevărului” cu tema: „Cenuşăreasa sec XXI”, concertul naţionale din 9 aprilie la Palatul Naţional cu tema: „O viaţă mai bună” ediţia a II-a şi ziua de curăţeni în parcurile din oraş şi sate pe data de 16 aprilie.

A cincea staţie de rugăciune a fost pentru nevoile personale de rugăciune şi motivele de mulţumire pentru Dumnezeu. Ultima staţie de rugăciune a fost mijlocire pentru tinerii necreştini, pentru tinerii din comunitatea Chişinău ca să devină mai pasionaţi de Cuvântul lui Dumnezeu şi să fie mai receptivi pentru lucrarea Domnului şi nevoile oamenilor.

Dulcea părtăşie în rugăciune s-a încheiat la ora 23:00 şi a continuat astăzi dimineaţă începând cu ora 9. Liderii de tineret au decis să aibă astfel de momente o dată la trei luni. Cei mai mulţi au solicitat să organizeze astfel de evenimente împreună cu tinerii din bisericile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s