Conferinţa bărbaţilor „Banii şi bărbaţii” la biserica Isus Salvatorul


Sâmbătă, 19 ianuarie 2011, peste 85 de bărbaţi au participat la un eveniment special exclusiv pentru ei. Evenimentul a fost organizat de pastorul Valeriu Ghileţchi în cadrul Departamentului de bărbaţi a bisericii „Isus Salvatorul”. Invitatul special care a dezbătut tema „Banii şi Bărbaţii” a fost preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe în Parlamentului Republicii Moldova, Veaceslav Ioniţă.

Timp de patru ore bărbaţii au discutat despre bani, economii, cheltuieli, bogăţie, sărăcie, pensie, salarii şi despre ei – bărbaţii. Dar toate acestea  împletite frumos cu laudă, închinare şi rugăciune în care au fost implicaţi doar strict bărbaţii.

După mesajul susţinut de Veaceslav Ioniţă a urmat o rundă de întrebări şi răspunsuri. Participanţii au avut posibilitatea de a afla răspunsuri la diferite teme de la: episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste, Ion Miron; directorul Organizaţiei de Microfinanţare „Invest – Credit”, Ghenadie Rusu şi Veceaslav Ioniţă.

Iată câteva impresii despre eveniment de la participanţi:

Cornel Oselschi: „a fost foarte frumos. Am rămas încurajat şi zidit. Mi-a plăcut că s-au dezbătut subiecte tabu, care nu prea se abordează de obicei la biserică. Avem nevoie de mai multe evenimente de acest gen”

Oleg Chirica: „M-am bucurat foarte mult pentru că fratele Valeriu a invitat la această întâlnire anume pe Veaceslav Ioniţă. Statutul lui în societate, dar şi subiectele care au fost abordate ne ajută să înţelegem cât de important este pentru noi creştinii să nu ne mai închidem în bisericile noastre. Avem nevoie de cât mai mulţi creştini capabili să ajungă undeva sus. Mulţi din fraţii noştri foarte conservaţi nu prea înţeleg asta şi asemenea întâlniri sunt binevenite ca să ne deschidă ochii asupra multor lucruri de care suntem indiferenţi. A fost foarte frumos şi aştept să mai avem aşa întâlniri.”

Marian Drăguţan: „a fost o întâlnire foarte utilă şi necesară bărbaţilor. Cred că fiecare s-a simţit foarte bine. Subiectul „Banii şi bărbaţii” este parte din viaţa noastră de zi cu zi. Prea puţină învăţătură avem la acest capitol, a fost necesar, plăcut şi tot ce pot să spun în concluzie, slavă Domnului. M-am bucurat să fiu parte la aceste eveniment.”

Părtăşia specială a bărbaţilor s-a încheiat în jurul mesei de dragoste. Bărbaţii bisericii „Isus Salvatorul” se întâlnesc pentru studiu biblic, părtăşie şi rugăciune prima şi a treia vinere din lună la orele 18:30. Toţi bărbaţii dornici de a participa la aceste întâlniri sunt aşteptaţi cu drag pe str. Sfântul Ilie 41.

Doina Bejenaru

 

Un comentariu la “Conferinţa bărbaţilor „Banii şi bărbaţii” la biserica Isus Salvatorul

  1. Este o tema foarte utila deoarece toate femeile au nevoie de un om alaturi de ele in care sa se simta increzute pentru ziua de mine ca au cu ce trai, asa sunt femeile si astfel de discutii fac ca familiele crestine sa fie mai fericite si implinite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s