Conferinţa anuală a liderilor de tineret din Europa în Ucraina


În perioada, 14-19 ianuarie 2011, în Ucraina s-a desfăşurat conferinţa anuală pentru lideri de tineret din toată Europa. Evenimentul este organizat în cadrul Federaţiei Europene Baptiste(EBF) în incinta seminarului Uniunii Baptiste din Ucraina din suburbia Kievului – Irpeni. La eveniment a participat şi preşedintele Federaţiei Europene Baptiste, Valeriu Ghileţchi şi evanghelistul Victor Gamm. Conferinţa 2011 a adunat în Ucraina lideri de tineret din 34 de state europene. Tema conferinţei 2011 a fost: „Ei L-au găsit pe Isus! Ce urmează”. În cadrul conferinţei au învăţat şi exersat diferite practici pentru ucenicizarea tinerilor. Duminică seara au avut o întâlnire zonală în oraşul Kiev la care au participat peste 1000 de tineri.

discursul liderului naţional din Ucraina, Pavel Ungureanu

discursul liderului naţional din Ucraina, Pavel Ungureanu

Primele două zile au fost organizate de partea  ucraineană. Ultimele două zile conducerea programului a fost preluată de echipa din Germania. În ultima zi a fost ales liderul de tineret la nivel European şi secretarul. Ţările est-europene au înaintat în calitate de candidat pe liderul naţional de tineret al Ucrainei, Pavel Ungureanu. În urma dezbaterilor a fost reales acelaşi lider la nivel european pentru încă un mandat Volkmar Hamp, din Germania. În calitate de secretar la nivel european a rămas Vasil Vasilev, din Bulgaria. Alegerile liderului şi secretarului în departamentul de tineret în cadrul EBF se fac o dată la doi ani.

Ospitalitate ucrainească

România a fost reprezentată de Cornel Tirziu, iar din Republica Moldova au participat liderul Naţional de tineret Mihai Caraivan, liderul regiunii de centru, Vitalie Carabeţ, liderul regiunii Hânceşti, Ion Burlacu şi pastorul de tineret a Bisericii din Dancu, Veceaslav Duman.

Echipa din Republica Moldova

Echipa din Republica Moldova

Mihai Caraivan, liderul naţional de tineret în Republica Moldova, revenit de la conferinţă ne-a împărtăşit: „Am rămas foarte impresionat de structura departamentului de tineret al uniunii din Ucraina şi de capacitatea de mobilizare a tinerilor. Mesajele prezentate de vorbitori, Valeriu Ghileţchi, Victor Gam şi ceilalţi au fost excepţionale. Îmi doresc în viitorul apropiat să adoptăm sistemul celor din Ucraina. Organizează conferinţe de tineret de câteva nivele. O dată la trei ani se întâlnesc la congresul naţional pentru toţi tinerii. După care, anual au o conferinţă naţională.

liderul Naţional de tineret, Mihai Caraivan

liderul Naţional de tineret, Mihai Caraivan

Apoi au lunare în patru regiuni mari şi locale. Din mărturiile celor cu care am comunicat înţeleg că întâlnirile astea îi uneasc, şi îi zidesc. Sunt ca nişte stâlpi de aducere aminte pentru ei. Vreau să fie aşa şi la noi.

A fost un timp deosebit să fii câteva zile în acelaşi loc cu persoane diferite. Am cunoscut lideri din ţări foarte liberale, foarte conservatiste şi chiar din ţări unde creştinii sunt persecutaţi. O experienţă extraordinară.”

Ion Burlacu, liderul comunităţii Hânceşti ne-a spus: „a fost o părtăşie foarte bună între liderii de tineret. Am fost încurajat. Am fost impresionat de structura de organizare a lucrării de tineret din Ucraina. Ei sunt, foarte bine organizaţi, o structură extraordinară dacă ţinem cont de mărimea ţării lor. Şi asta vreau să implementez şi eu în lucrarea cu tinerii din comunitatea Hânceşti.”

Vitalie Carabeţ, liderul comunităţii de Centru ne-a spus: „am fost foarte impresionat de organizare. În acele zile Domnul mi-a vorbit într-un mod special. Am hotărât să investesc mai mult în unitatea dintre lideri şi în evanghelizarea tinerilor. Am decis să ne implicăm mai mult în bisericile care nu au lideri de tineret ca să creştem noi slujitori şi să organizăm evanghelizări pentru tineri ca numărul de tineri să crească în biserici. Mulţumesc Domnului că am avut această posibilitate, a fost un eveniment foarte frumos.”

La plimbare prin oraş, Kiev

 

Potrivit statisticilor prezentate la conferinţă, printre ţările fost sovietice, Ucraina ocupă primul lor la numărul de tineri creştini cu cifra de 38 de mii. Pe locul doi se plasează Rusia cu 20 de mii, după care vine Republica Moldova cu 3700. Pe locul patru se plasează Belorusia cu 3000 de tineri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s