O seară frumoasă cu tinerii Bisericii Isus Salvatorul


O nouă seară frumoasă de tineret la Biserica Isus Salvatorul. Sezonul vacanţei se mai simte din plin încă în băncile sălii, dar totuşi cu fiecare săptămână mai apropiată de luna septembrie rândurile tinerilor se completează. Astăzi ne-am bucurat să ne vedem toţi liderii de tineret din nou la datorie.

Mesajul predicat de Nicu Holban a fost o completare şi continuare a celui de săptămâna trecută, predicat de pastorul Bisericii şi directorul Micul Samaritean, Anatol Marandiuc.

De ce tinerii nu ştiu să se bucure? De ce tinerii creştini nu mai au bucuria mântuirii? De ce tinerii creştini nu mai au o relaţie autentică cu Dumnezeu? Nu există pocăinţă? De ce tinerii mai au o sete şi un gol imens în sufletele lor? Cum pot şti că sunt mântuit? Cum pot şti că aceasta va fi viitoarea mea soţie? Sunt doar câteva întrebări la care tinerii au fost provocaţi să răspundă.

Am trecut prin textele: Romani 5:1-2, Psalmul 14:2, Romani 7:18, Luca 15, Ioan 6:44, Faptele Apostolilor 13:48, Efeseni 2:9 şi altele.

Semnele că sunt mântuit: „deci, fiindcă sîntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Cristos” – Romani 5:1. De ce atunci vă văd adesea mohorâţi? De ce nu avem siguranţa mântuirii?

Mântuirea nu vine de la noi, ci de la Dumnezeu prin credinţă. De unde vine credinţa? Evrei 11:1 „Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se văd”… şi cei mai mulţi cred că aceasta este definiţia credinţei. Dar este incompletă fără versetul doi care spune: „pentru că prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie”. Deci o credinţă se vede în fapte, este confirmată de o mărturie bună.

Dacă nu aveţi pace şi nu aveţi bucurie, aveţi mântuire?


Un comentariu la “O seară frumoasă cu tinerii Bisericii Isus Salvatorul

  1. Pingback: O seară frumoasă cu tinerii Bisericii Isus Salvatorul - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s