„De la sudul Moldovei, până la marginile pământului” – familia Buzilă.


O familie dedicată, frumoasă, cu ochi albaştri, chemată şi binecuvântată în slujba Evangheliei. O familie model pentru mine, sunt sigură că şi pentru tine. Asemenea familii astăzi sunt excepţii. Te invită să cunoşti din interviul de mai jos familia Buzilă şi lucrarea Dumnezeul Atotputernic care se face prin ei în Republica Moldova şi dincolo de hotarele ei.

1. Povestiţi-ne câteva date generale despre voi?

Suntem o familie tânără care anul acesta a împlinit 5 anişori. Avem 3 copii. Emanuela care nu demult a făcut 4 ani, Sănduţa care are şi ea 2 anişori şi …… care are să ni se descopere cine este undeva prin octombrie. Deci, după cum aţi observat suntem 5 membri în micul nostru cămin!

Eu, m-am pocăit la sfârşitul anului 1999 pe când eram în vacanţa de iarnă în Giurgiuleşti. Apoi, în toamna anului următor am încheiat legământ cu Domnul în apa botezului. De atunci sunt membru activ la Biserica „Isus Salvatorul”.

Soţia mea Ina, este pocăită din primăvara anului 2000. A terminat institutul la Bucureşti la facultatea de Asistenţă socială. De când s-a pocăit a fost una dintre cele mai bune ucenice ale mele. Eu, am început să predau studiu biblic inductiv la Giurgiuleşti la grupul de tineri dintre care făcea parte şi Ina. Atunci când eu nu puteam să vin de la Chişinău din diferite motive Ina era aceea care preda în locul meu fără nici o problemă… Mai târziu mă înlocuia şi în studiul cu toată biserica. Nici odată nu m-am gândit că ea îmi va deveni soţie, priveam la ea doar ca la o ucenică exemplară şi vrednică de încredere şi atât. În vacanţa de vară şi de iarnă Ina mergea cu noi în taberile pe care le organizam în sudul Moldovei şi acolo dădea dovadă de o purtare şi o râvnă pentru lucrarea lui Dumnezeu deosebită.

Când mi-a descoperit Dumnezeu că ea va fi soţie… nu-mi venea să cred! Mi s-a părut că ceva nu este în regulă şi tot mă rugam mai departe. Atunci Dumnezeu din nou mi-a arătat că este ea… dar eu tot nu credeam şi parcă luptam cu Dumnezeu aducându-i o sumedenie de motive de ce nu este Ina potrivită pentru mine. Este mai mică decât mine cu 5 ani, ea învaţă la Bucureşti eu sunt în Chişinău, ea este de-abea anul 1 eu am terminat demult facultatea, eu vreau să mă căsătoresc acum, ea cred că vrea să termine mai întâi învăţătura… şi tot aşa mai departe

Dar, când Dumnezeu hotărăşte să facă ceva atunci acel lucru este „Da!” şi „Amin!” E-am propus căsătorie Inei în vara anului 2004 şi în primăvara anului 2005 pe 23 aprilie am oficiat căsătoria noastră! De atunci lucrăm împreună în grupul El Şadai şi slăvit să fie Domnul pentru tot ce a făcut şi continuă să facă prin noi, toate meritele şi toată slava sunt ale Lui!

2. Cum aţi primit chemarea la lucrarea care o faceţi?

După cum am amintit mai sus, eu sunt membru la biserica „Isus Salvatorul” unde am şi început să-l slujesc pe Dumnezeu. La început am cântat în corul de tineri, apoi am mai adăugat la această slujire şi funţia de uşier, apoi grupul de laudă şi închinare, după care vizite regulate la în spital, casier… Făceam orice mi se cerea cu toată inima! Dar, după ceva timp am văzut că nu sunt prea eficient împărţindu-mă în atâtea părţi. Când eram în cor lipseam de la uşă, când eram în diferite deplasări cu grupul „Sinai” condus de Carabeţ Vitalie atunci lipseam cu desăvârşire din biserică şi tot aşa…

Dar, într-o zi Natalia Ţărnă din Orhei m-a motivat la Institutul Biblic Inductiv… de aici viaţa mea a luat o întorsătură radicală! Am mers în 2001 la o sesiune pe care o preda Opincă Igor… am rămas uimit de tot ce am învăţat! Era sesiunea a 9-a după rânduiala institutului şi dificultate şi plus la asta era şi în limba rusă… dar dragostea mea faţă de Cuvântul lui Dumnezeu şi metoda după care ni s-a prezentat a fost prea mare ca să renunţ la sesiune!

Apoi, sesiune după sesiune Dumnezeu îmi vorbea şi mă direcţiona. De multe ori la sesiuni mi-au spus mai mulţi că am darul de învăţător dar eu nu-i credeam! Aveam şi un defect în vorbire pe care l-am căpătat din cauza decesului ambilor părinţi. Mama a murit când aveam 4,5 ani dar tata când aveam 12,5 ani. Dar şi aici Dumnezeu a lucrat minunat! La sesiunea „Numele lui Dumnezeu” am fost vindecat de vorbirea mea greoaie şi acum predau la mai multe grupe de studiu, predic în biserici, conduc diferite conferinţe şi tabere! Slăvit să fie Dumnezeu că El este acelaşi ieri azi şi în veac!

La sesiunea „Darurile Spirituale” am primit descoperirea clară de la Tata că am darul de conducător şi darul de învăţător! De-atunci încoace am început să slujesc Domnului conform darurilor mele. În cadrul grupului El-Şadai sunt din 2001. Soţia mea a lucrat de la început cu mine şi de când ne-am căsătorit este şi ea implicată 100% în lucrarea El-Şadai. Este ajutorul meu potrivit şi administratoarea E.S.W. Slăvit să fie Domnul pentru toate lucrurile şi pentru chemarea pe care ne-a făcut-o familiei noastre!

3. Spuneţi-ne mai detaliat activitatea pe care o aveţi în regiunea de sud al ţării?

În vacanţa de vară şi cea de iarnă facem tabere de zi şi staţionare cu copiii, adolescenţii şi tinerii. În timpul anului, mergem în şcoli şi facem lecţii cu elevii claselor 8-12 şi în colegii, instituţii diferite de învăţământ pe diferite teme: „Sexualitate din perspectiva Bibliei” ; „Tinerii în căutarea fericirii” şi alte teme interesante.

Mai mergem şi prin Bisericile din sudul Moldovei unde facem seminare pe diferite teme, spunem mărturii şi căutăm să încurajăm şi să motivăm fraţii la lucru în via Domnului! Mai organizăm şi diferite conferinţe de o zi cu tinerii la fel pe diferite teme!

În afară de acestea din 2003 am deschis o filială a Institutului Biblic Inductiv şi în sudul Moldovei unde şi vreau ca să motivez pe toţi cititorii să vină. Mare reclamă nu vreau să fac! Cred că este clar din ce am scris mai sus care a fost efectul sesiunilor în viaţa mea! Următoarea sesiune o avem din 16-27 august! Aşa că aştept pe toţi doritorii!

4. Care este viziunea voastră ca familie în lucrarea în care sunteţi implicaţi?

Lucrul pe care l-am început dorim să-l ducem la bun sfârşit! Vrem ca să lărgim Împărăţia Cerului începând cu sudul Moldovei şi terminând cu marginile pământului.

Dar dacă să fiu mai practic şi să spun ceva măsurabil… doresc ca din fiecare Biserică din sudul Moldovei să vină minimum câte o persoană să înveţe la Institutul Biblic Inductiv şi întorcându-se în Biserica din care face parte să deschidă grupe de studiu în care să înveţe cu mare putere Cuvântul lui Dumnezeu! Eu cred că asta este cea mai mare nevoie la momentul dat, oamenii să se încreadă în Dumnezeu şi să facă mari isprăvi (Daniel 11:32)

Dorim să găsim undeva o tabără staţionară unde să activăm la maxim! Să facem tabere pentru copii, adoliscenţi, tineri, familii, bătrâni… Ne gândim şi la lucrul cu profesorii, poliţiştii medicii… Dorim ca să cuprindem cu Evanghelia Domnului Isus cât mai multă lume! Suntem conştienţi că la asta am fost chemaţi 100% (Matei 28:18-20)

5. Daţi-ne câteva mărturii, minuni pe care le-a făcut Domnul în regiunea de sud?

Dacă ar fi să enumăr mununile Domnului pe care le făcut şi continuă să le facă cred că nu me-ar ajunge spaţiul pe care mi l-aţi oferit… Prima minune este că Dumnezeu s-a îndurat de mine şi m-a făcut copilul Său! Eu sunt şocat de asta până acum, mare minune… eu sunt copilul Lui Dumnezeu, moştenitorul cerului! Aleluia! Slăvit să fie Domnul!

Dar, de când lucrez în grădina Lui am avut parte de multe experienţe frumoase dintre care am să încerc să spicuiesc câteva…

Eram la prima tabara pe care am condus-o în satul Giurgiuleşti cu aproximativ 50 de participanţi (tineri şi adoliscenţi). Într-o seară, o fată cu numele Maia a fost culcată de lideri pe iarbă din cauza marilor dureri de inimă pe care le avea. Eu, lipsit de experienţă în acest domeniu nu ştiam ce să fac… mâinile i se răceau, picioarele la fel… încet îşi pierdea cunoştinţa… vorbea neînţeles, repeta neîncetat: „Mor, mor, mor… Să nu spuneţi mamei mele că am murit!” Am strâns atunci pe toţi liderii şi ne-am rugat pentru vindecarea ei. Aşa rugăciune cu atâta credinţă cred că nu mai făcusem până atunci! Şi slăvit să fie Dumnezeu, medicul suprem, fata a fost vindecată deplin!

De mai multe ori ne-am rugat ca Dumnezeu să oprească ploaia în timpul taberilor de corturi şi aşa a şi fost. Într-o vară, ţin minte chiar şi acum ne-am rugat ca să nu plouă în tabără dar în sat şi pe câmpuri să plouă că oamenii doreau această ploaie, era necesară. Şi mare minune: Deasupra taberii era un cerc luminos pe cer, nici un nor dar în jur ploua foarte foarte tare (am acest lucru filmat cu fotoparatul) Au venit oamenii din sat cu trenciuri lungi cu ciobote de cauciuc ca să-şi ea copiii acasă de la tabără din cauza ploii mari (se temeau ca aceştea dormind prin corturi să nu păţească ceva) Şi spre marea lor mirare ajunşi în tabără nu le venea să creadă că la marginea pădurii şi în sat ploua de ziceai că toarnă cu găleata dar aici este uscat! Mare Dumnezeu avem! Slăvit să fie El

Aş mai avea multe să spun dar fug la lucru… Am foarte mult acum de lucrat în tabere… Chiar şi această scrisoare o scriu de mai mult timp şi nu pot să ajung la sfârşit!

6. Ce responsabilitate aveţi în cadrul Asociaţiei „El-Şadai” şi ce planuri aveţi pentru viitorul apropiat şi îndepărtat în această direcţie?

În Asociaţia „El-Şadai” eu sunt ca şi vice-preşedinte. Planurile mele sunt concise frumos în Coloseni 1:28 Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om, şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus.

Asta doresc să fac din toată inima! În tabere, lecţii în şcoli, seminare prin biserici, conferinţe… Peste tot doresc să formăm împreună cu grupul nostru, oameni care să semene cu Isus Hristos!

7. Nevoile de rugăciune?

Nu tiu cu ce să încep… Avem mai multe nevoi! Dar cred că „Acela care a început în noi această bună lucrare o va duce la bun sfârşit!” Dar, din nou ca să fiu şi eu măsurabil în ceea ce spun rugaţi-vă pentru:

* Ca eu şi familia mea să semănăm cu Hristos

* Ca să fim plini de Duhul lui Dumnezeu şi goi de noi înşine

* Întregul nostru grup să avem o ureche sensibilă la vocea lui Dumnezeu (să pricepem şi să facem voia Lui)

* Sănătate nouă şi copiilor noştri

* Izbândă în lucrare, râvnă şi multă înţelepciune

* Şi la urmă şi finanţe (bani, inventar…) pentru toate proiectele pe care le avem

Slăvit să fie Domnul pentru răbdarea pe care aţi avut-o ca să citiţi acest mesaj! Rugaţi-vă pentru noi şi dacă vreţi alăturaţi-vă! Mare este secerişul dar puţini sunt secerătorii!

realizat de Doiniţa Bejenaru, interzis pentru copyright.

De Doina Bejenaru Publicat în Interviu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s