Despre „Centrul Artă pentru viaţă” la a X-a aniversare, cu Cătălin Dupu


D.B: Povestiţi-ne ceva din istoricul acestui centru?

CD : In anul 2000 la un spectacol de la Teatrul “I. Dacian” îl cunosc pe cântăreţul Liviu Bocănială şi ne propunem să organizăm câteva recitaluri împreună, el cu muzica, eu cu poezia şi prezentările. Un pastor, invitându-ne să îi organizăm un eveniment, ne explică faptul că mult mai bine am funcţiona sub patronajul cuiva, al unei organizaţii. Ajuns la birou o  idee nu-mi dă pace deloc. Mă gândesc – a înfiinţa o asociaţie, o instituţie care să ne permită să dezvoltăm foarte mult diferite programe. Astfel, scriu strategia… Centrului “Artă pentru Viaţă”, care are drept scop promovarea şi conservarea valorilor spirituale, culturale româneşti şi universale, prin organizare de evenimente creştin-artistice. Şi aşa începem seria spectacolelor creştine prin ţară. Apoi Liviu a plecat la Cluj iar eu am format o echipă, prima generaţie de tineri, care a ajuns la 15 membri foarte activi. Cu timpul lucrurile s-au schimbat foarte mult, nici eu nu mă aşteptam să ajungem aici. Şi aceasta şi cu ajutorul soţiei mele, Andrada, care mai bine de 5 ani a fost în toate programele din ţară şi străinătate alături de mine şi a şi cântat ! In toate spunem numai Slava Domnului!

D.B: De ce „Artă pentru viaţă”?

CD: Ca prima formaţie sunt, să spunem, artist, măcar am făcut şcoală pentru aşa ceva. Arta nu putea lipsi. De fapt, viaţa ar trebui să fie o artă. Şi când spunem artă ne referim la: concerte, filme de scurt-metraj, piese de teatru, momente, emisiuni radio, activitate de net, arta predicării, noi metode de evanghelizare, creşterea bisericii, cursuri, cărţi etc. Acum „Artă pentru viaţă” este o marcă înregistrată, avem acte şi, mai mult decât orice, programe cu rezultate. In mai 2010 am implinit 10 ani de activitate. Aşa cum spuneam şi la radio, nu ştiu când au trecut.

D.B: Spuneţi-ne scopul şi viziunea acestei lucrări?

CD: Scopul este unul singur, proclamarea lui Isus Hristos cel Viu! Viziunea se împarte în douaă evanghelizare şi creştera spirituală a bisericii. La Bratislava am pregătit lucrarea „Metode noi de evanghelizare”, la care am avut ca îndrumător un profesor din Australia. Acesta la terminare mi-a spus: „Tu chiar eşti pasionat de acest subiect”. Iar eu zic, Slava Domnului! Este o lucrare începută de români pentru multe naţiuni.

D.B: Care sunt activităţile centrului?

C.D: Avem 20 de programe, axate pe cele doua direcţii: Campania „Trăieşte clipa dar… Trăieşte”, Conferinţe judeţene de tineret, Cursuri pentru lideri, Caravana Bucuriei – campanie de ajutorare, Ce-i mai bun pentru familia mea, producţii film & TV, Producţii radio, Intâlnirile de la Far – Mangalia, Tărmul de Aur, Ziua Naţionala de Rugăciune pentru România – ultima duminică din februarie,  Eveniment Creştin, Cea mai frumoasă zi, Istorii trucate, Premiile Arta pentru Viaţă etc.  

Avem un coordonator de programe – Dorin Badea, un organizator de conferinţe Daniel Nedelcu, pe partea muzicală este Andrada, Dany Sandu, un grup din ţară, apoi colaboratori locali. Totul este pe bază de voluntariat. Trebuie să spun ca multe din activităţi sunt realizate în strânsă legătură cu Alege Viaţa. Lucrez foarte bine cu Eugen Popescu, dumnealui fiind directorul Acoperirii şi producătorul filmelor „Corabia misterioasă”, „Accesul intrezis”, „Samson şi Eva” şi „Surprize în lanţ”.

D.B: Pentru ce categorie de persoane a fost creat?

C.D: Atât pentru cei care au ceva de spus, cât şi pentru cei care au nevoie de Dumnezeu. Tu ai dar pe parte jurnalistică. Ok, hai să colaboram. Tu ai făcut un pas, noi facem ce putem. Din 1998 susţinem programe pentru 161.900 de oameni, live, faţă în faţă, în 102 de localităţi din România, Croaţia, Slovacia, Austria, Republica Moldova şi Italia. Au venit alături de noi mai toate numele sonore din zona muzicala şi de asemenea şi pastori. Nu mai punem la socoteală programele de radio şi TV, pe care le-am început din 1998!

D.B: Împărtăşiţi-ne câteva experienţe/mărturii interesante din viaţa centrului „Artă pentru viaţă”?

C.D: In primul rând eu, alături de echipă, a doua generaţie de lucrători, trebuie să mulţumesc celor peste 200 de pastori şi prezbiteri plus câtorva sute de voluntari. Las să vorbească alţiii despre noi. „Despre Centrul Artă pentru Viaţă am auzit cu puţin timp înainte de a-şi începe activitatea şi promitea, la acea dată, multe în domeniul frumosului. Aşteptările nu mi-au fost înşelate şi pot spune că am urmărit cu un ochi critic ceea ce voi aţi făcut de-a lungul anilor. Sarcina mea s-a rezumat, cel mai adesea, la a anticipa sau reflecta pe marginea acestor momente. Interviurile sau chiar co-participarea la organizare a fost ceea ce meseria de jurnalist la RVE Sibiu mi-a îngăduit să fac. Mă văd nevoit să vă rog să-mi permite-ţi să vă fiu în continuare alături, pentru ca acolo unde Dumnezeu lucrează şi oamenii îl caută, vreau să fiu şi eu”. – Dorin Rus, RVE Sibiu

„Mă simt onorat să am un cuvânt de apreciere faţă de CENTRUL „ARTĂ  PENTRU VIAŢĂ” care împlineşte 10 ani de existenţă. Trebuie să spun, că echipa noastră „One a week” sub numele căreia am misionat, prin intermediul spaţiului virtual, a fost încurajată prin colaborarea şi atenţia, care a primit-o din partea  centrului „Artă pentru viaţă”… In mod deosebit  mulţumim fondatorului ei, pentru apreciere. Să aveţi un impact cât mai mare în mijlocul societăţii  de astăzi, promovând adevăratele valori”. – Ioan-Nelu Cintean, coord. echipei „One a week” şi Vicepreşedinte al ABR din America şi Canada ( partea de WEST).

„Salutăm cu admiraţie activitatea pe care Centrul „Artă pentru Viaţă o desfăşoară în România şi ne bucurăm că mijloacele actuale ale mass-mediei sunt folosite din plin. Vă dorim mult succes spiritual pe mai departe”. – echipa resursecrestine.ro

„Un lider al regiunii sale”.- Samuel P., Belgrad, Serbia

„Consider binevenită iniţiativa. Vă doresc succes în continuare”. Primar, Petrosani

„Fata mea m-a invitat pentru prima oară să ascult şi eu un mesaj. Aşa a vrut Dumnezeu să se întâmple şi invitat a fost Cătălin Dupu din Bucureşti. Astăzi mă bucur de acea zi şi decizia pe care am luat-o”. – M, jud Arad.

Salutăm prezenţa d-lui… şi suntem atenţi la programul ce doreşte a-l prezenta. Primar, Orastie

Aş veni oricând în România la un eveniment organizat de voi. A.B, Gospel singer, SUA

D.B: Planurile de viitor şi nevoile de rugăciune?

C.D: Numai luna aceasta avem 7 evenimente în 6 oraşe. De aici se leagă altele, întâlniri, discuţii, interviuri. Este foarte multă muncă, repet, foarte multă muncă. Mă întreba o realizatoare radio: Cum mai puteţi cu atâtea evenimente să fiţi… fresh? Ne rugam pentru finanţare şi o echipă mult mai mare, pentru că responsabilităţile acum sunt şi mai mari.

D.B: Cine este Cătălin Dupu pentru Centrul „Artă pentru viaţă” şi Centrul „Artă pentru viaţă” pentru tine?

C.D: Ce aş fi pentru această lucrare, să spună lumea. Centrul pentru mine este a doua familie, un vis ce se împlineşte zilnic, alături de zeci de colaboratori devotaţi. Va mulţumesc pentru ideea acestui dialog şi vă doresc succes de Sus. Ma rog la Bunul Dumnzeu să îşi facă Lucrarea şi toată Slava şi Gloria Sa fie numai ale Lui.

De Doina Bejenaru Publicat în Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s