Săptămâna de rusalii cu Rugul Aprins şi Florin Ianovici la Chişinău


În perioada, 23-27 mai, Biserica Pentiscotală “Filadelfia” din Chişinău a organizat seri de evanghelizare în cort. Evenimentul a adus la Chişinău intrepreţi şi vorbitori notorii din România, Statele Unite şi Ucraina. Luni, au concertat grupul Rugul Aprins din Toflea România, iar mesajul a fost predicat de pastorul din Bucureşti, Florin Ianovici. Atmosfera a fost copleşitoare şi plină de bucurie. Peste 50 de persoane au simţit bătaia Domnului Isus la inima lor şi îngenuncheat pentru rugăciunea de pocăinţă. Marţi, serviciul de evanghelizare a fost special pentru oamenii străzii. Iar invitaţii de onoare au fost grupul “Teen Challenge” din Bucureşti, care vin din aceeaşi lume a străzii. Ei au împărtăşit cu invitaţii mărturiile lor personale şi minunile care le-a făcut Dumnezeu în viaţa lor. Miercuri, a concertat intrepreta Darina Coceanji din Ucraina, iar mesajul a fost predicat de preşedintele Uniunii Penticostale din România, Pavel Tipei. Joi, serviciul de evanghelizare a fost destinat special generaţiei tinere. În program vor concerta Serghei Briksa şi grupul instrumental din SUA. Evenimentele de evanghelizare au fost organizate cu ocazia comemorării coborârii Duhului Sfânt şi vestirea acestei puteri şi celor din jur. Timp de cinci zile Parcul de la Izvor a fost un loc de închinare, rugăciune şi binecuvântare a Numelui Dumnezeului nostru Măreţ.

Un comentariu la “Săptămâna de rusalii cu Rugul Aprins şi Florin Ianovici la Chişinău

 1. Pe muntele Sinai de-a lungul drumului lui Moise (Sikket Saydna Musa), se afla MANASTIREA Sf. ECATERINA ( 547 d. Hr).

  Una din minunile de care se bucură mănăstirea ORTODOXA este „Rugul Aprins” ,prin care Domnul i-a vorbit lui Moise: „Descalţă-te, căci locul pe care te afli este sfânt! (Ieşirea 3, 5).

  Manastirea se afla in mijlocul desertului, vegetatie nu este ,dar un copacel(Rugul Aprins) in ograda manastirii , e mereu verde(minune Dumnezeiasca).

  Muntele Sinai, numit intre localnici si cu numirea de „Jebel Musa”, adica „Muntele lui Moise”, este unul dintre cei mai insemnati si cunoscuti munti din Peninsula Sinai, Egipt.

  Manastirea Sfanta Ecaterina, inaltata la o altitudine de 1.260 metri, se afla la poalele Muntelui Sinai, al carui varf se inalta la o altitudine de 2.285 metri.

  Pe varful Muntelui Sinai se afla o frumoasa capela ortodoxa inchinata Sfintei Treimi zidita de imparatul Iustinian, in secolul al VI-lea si refacuta in anul 1934.

  In capela se pastreaza piatra din care Domnul a rupt Tablele pe care a scris Legea.
  In apropiere se afla si Pestera lui Moise, locul unde se crede ca acesta s-a adapostit in toata vremea asteptarii sale pe munte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s