Dacă nu tu, atunci cine?


“Vom vesti neamului de oameni care va veni” (Psalmul 78:4)

Ceea ce spune tatăl copilului său în intimitatea căminului nu este auzit de lume, dar este cu certitudine auzit de posteritate. Pastorul unei mega biserici scrie: ”Cu ani în urmă am fost invitat la Casa Albă să mă întâlnesc cu presedintele şi câţiva lideri religioşi. A fost prima întâlnire de acest fel pe care a primit-o acest tinerel de la ţară. Am telefonat acasă și am aflat că meciul de baschet al fiului meu a fost reprogramat pentru acel weekend și deja ratase unul. Era doar o chestiune de prioritate: ”Ce este cel mai important?” Guvernul funcţiona fără mine de ani de zile, asa că am sunat la Casa Albă şi le-am spus că nu voi veni. (Şi-au revenit foarte bine în urma ştirii). M-am dus la meci şi am avut bucuria să-mi văd fiul înscriind coşul învingător”. Pavel a spus: ”Luaţi seama, deci, să umblaţi cu băgare de seamă… răscumpăraţi vremea” (Efeseni 5:15-16). Modul în care îţi petreci timpul arată care sunt adevăratele tale valori şi priorităţi. Taţilor, petreceţi voi un timp de calitate cu copiii voştri?

Karl Marx a spus că pentru a cuceri o naţiune trebuie să blochezi transferul de valori, de morală şi de credinţe între generaţii. Solomon a spus: ”Cel neprihănit umblă în neprihănirea lui; ferice de copiii lui de el!” (Proverbe 20:7). Taţilor, fără să vă daţi seama copiii voştri vor pleca, dar ce moştenire vor lua cu ei? Copiii sunt asemeni unor oglinzi, ei reflectă ceea ce văd şi este greu să-L vezi pe Dumnezeu ca Tatăl lor ceresc dacă El nu este vizibil cu usurinţă în cel pământesc. Aşadar: ”Părinţilor, creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului” (Efeseni 6:4). ”Spune-i generaţiei care urmează despre puterea Lui şi despre minunile pe care le-a făcut”. Dacă nu tu, atunci cine?

Un comentariu la “Dacă nu tu, atunci cine?

  1. Foarte buna alegere, oricum daca nu cred scriptura cei de la casa alba nimeni nui schimba, pe copii inca este vreme sa-i schimbi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s