Concertul naţional „O viaţă mai bună” cu Adi Gliga şi S.O.S România la Chişinău.


Sâmbătă, 27 martie 2010, ora 15:30. Sala Palatului Naţional pe jumătate este plină. Interpreţii invitaţi special din Ucraina şi România pentru acest eveniment îşi pregătesc vocile cu ultimele repetiţii. Fără cinci minute 16:00, la parter toate locurile sunt ocupate, iar angajaţii Palatului Naţional cu o amabilitate de apreciat direcţionează lumea la balcon.Deşi pentru concert au fost disponibile doar 1700 de bilete, sala a fost arhiplină. Scările de la balcon sau transformat în scaune foarte compacte, care nu lăsau spaţiu pentru a ieşi afară. Nu ştim cum se face că au fost mai mulţi decât biletele, dar prezenţa acestui număr a fost o mare surpriză şi încurajare pentru organizatori, interpreţi, dar şi participanţi.

Prima parte a fost dată interpretei din Ucraina, Darina Coceanji intercalată cu scenete prezentate de trupa teatrală a Organizaţiei „Tineri pentru Cristos Moldova”.

După un scurt mesaj din partea Preşedintelui Federaţiei Europene Baptiste şi deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi a urmat o oră de laudă şi închinare condusă de Adi Gliga şi băieţii de la Isaincu-Band, aflaţi de data aceasta la Chişinău în formula „S.O.S România”. În cadrul concertului, Benimin şi Ionuţ Isaincu au împărtăşit mărturia lor personală îndemnând tinerii cu mari emoţii să iubească oamenii şi să viseze o viaţă mai bună. Adi Gliga a venit la Chişinău cu mesajul: „există o viaţă mai bună! Prin Isus Cristos poţi trăi o viaţă mai bună …iubiţi-vă oameni buni! Trăiţi o viaţă mai bună, alături de Isus”. Adi Gliga a mai spus că îi place la noi la Chişinău, şi iar plăcea să mai vină. Toată sala la îndemnul lui Adi s-a transformat într-un cor imens care cânta împreună cu el.

Primul concert naţional creştin din Republica Moldova a impresionat toată lumea. La eveniment au participat tineri şi până la 40 de ani cu soţiile şi copii. Iar cei mai tineri au venit din toate colţurile ţării, de la Cahul, până la Bălţi şi mai departe.

Am vorbit cu mai mulţi tineri despre concert, în unanimitate toţi mi-au spus că le-a plăcut şi îşi mai doresc să participe la asemenea evenimente măcar o dată pe an. Victoria, o tânără din Biserica „Isus Salvatorul” mi-a împărtăşit: „a fost ceva extraordinar. Nici nu am aşteptat să văd atâta lume la acest concert. A fost foarte bine organizat şi interesant. Cântările şi scenetele au avut un mesaj profund. Am primit mai mult decât am aşteptat”.

Concertul s-a încheiat cu multe aplauze pentru cei care au fost în scenă, procurarea CD-urilor şi colectarea autografelor şi pozelor cu interpreţii. Următorul eveniment la nivel naţional pentru tinerii din comunitatea noastră va fi Congresul pentru tineri, şi va avea loc în toamna anului 2010. Primul concert creştin la nivel naţional a fost organizat de liderul pe comunitatea Chişinău din cadrul departamentului de tineret a UBCEB din Moldova, Vitalie Carabeţ în colaborare cu Organizaţia „Tineri pentru Cristos Moldova”. În numele tuturor tinerilor care au participat la concert, permiteţi-mi să îi mulţumesc fratelui Vitalie Carabeţ pentru tot efortul care l-a depus pentru a organiza acest eveniment unic în istoria în comunităţii noastre.

De Doina Bejenaru Publicat în Reportaj

3 comentarii la “Concertul naţional „O viaţă mai bună” cu Adi Gliga şi S.O.S România la Chişinău.

 1. In timpul scenetei chiar au aparut si lacrimi pe obraz.Foarte buna evanghelizare.

 2. Hmmmmm, evanghelizare tipica ultimilor vremuri, Ok, intradevar foarte frumos estetic, numai ca ma gindesc… a fost Isus aici slavit sau Adi Gliga sau Darina Coceanji?! Sunt sigur ca cu cca 30 de ani in urma evanghelizarile nu aratau cam asa dar erau mai multe mesaje biblice,mai multe lacrimi de cainta si mai putin show si doar emotii de cainta…Isus traind in lume nu a facut show-uri, nu a acumulat aplaude(doar la intrarea in Ierusalim) dar a fost dispretuit si parasit de oameni…Cum credeti daca ar fi fost acolo Isus ce ar spune El…Apropo nu critic dar cred ca am ajuns prea departe…poate ca Bis. Laodiceeana… Totusi Doinitza eu iti multumesc pentru munca care ai facut-o shi D-zeu sa te binecuvinteze!

 3. Eu vreau sa multumesc tuturor care s-au rugat si au sustinut aceasta lucrare. Intradevar evenimentul din 27 martie 2010 nu a fost o evanghelizare tipica celor pe care le organizam in biserici.
  Insa oameni buni trebuie sa iesim afara din cei 4 pereti si sa facem ceva bun si de calitate pentru a castiga cat mai multi tineri.
  Tinerii au atatea alegeri astazi, ca daca nu tii cont de contextul cultural al societatii in care traiesti, ma tem ca o sa fii asa cum spune cantarea „vezi boabe-n spik tu ai, sa nu te-n seli sa fii numai nu pai”.
  Cu regret multi tinem la forma si daca ar fi sa privim la noi nu suntem decat niste paie goale. E c-am dur, dar asta e realitatea.

  Cel putin eu imi doresc cu ajutorul Domnului sa castig cat mai multi tineri pentru El si bineinteles cu ajutorul Lui.

  Iar la intrebarea lui Vasyle a fost Dumnezeu prezent sau nu, iti spun ei sigur si cred ca si multi altii, Dumnezeu a fost prezent si am simtit binecuvantarea Lui. Ma intreb de ce oare nu ai simtit-o tu. Pentru ca mesajul cantarilor si tot ce a fost ne-a indreptat atentia spre El.

  Fiti binecuvantati. Cu respect, Carabet V.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s