Cum să ai părerea potrivită despre alţii


„Ia pe Marcu, şi adu-l cu tine; căci el îmi este de folos pentru slujbă” (2 Timotei 4:11)

Când Ioan Marcu i-a părăsit pe Pavel şi Barnaba, lucrul acesta nu i-a căzut prea bine lui Pavel. Mai târziu, când Barnaba a dorit să-l ia pe Ioan Marcu în următoarea lor călătorie misionară, Pavel a explodat! „Neînţelegerea aceasta a fost destul de mare, ca să-i facă să se despartă unul de altul. Barnaba a luat cu el pe Marcu, şi a plecat cu corabia la Cipru. Pavel şi-a ales pe Sila” (Faptele Apostolilor 15:38-40). Dar povestirea nu se încheie aici. Mai târziu, un Pavel mai matur şi mai înţelept care învăţase să adauge bunătate la supărarea sa, scrie: „Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum m-a părăsit… Ia pe Marcu, şi adu-l cu tine; căci el îmi este de folos pentru slujbă” (2 Timotei 4:10-11). Găsim trei lecţii importante aici:

1) Fii dispus întotdeauna să acorzi a doua şansă. La urma urmelor, este ceea ce face şi Dumnezeu pentru tine. Dacă faci lucrul acesta poţi fi rănit sau dezamăgit, dar dacă doreşti să semeni cu Hristos, este un risc pe care trebuie să ţi-l asumi.

2) Nu-i cântări pe ceilalţi după standardele şi idealurile tale. Ei nu au parte de aceeaşi chemare ca tine. Sau poate ei au fost chemaţi să facă acelaşi lucru, dar altfel. Nu fă din preferinţele tale condiţia de a-i iubi, accepta şi lucra cu ceilalţi.

3) Când cauţi ce este mai bun în oameni, vei găsi. Biblia spune: „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut” (2 Corinteni 4:7). Aşa că de fiecare dată când găseşti comoara, dai şi peste vasul de lut. Nu lăsa ca lucrul acesta să-ţi devalorizeze comoara sau responsabilitatea de a o găsi. Oamenii motivaţi se vor ridica la nivelul aşteptărilor tale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s