Păzeşte-te de poftă


„Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice” (Proverbe 4:23)

Domnul Isus a spus: „ori şi cine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui” (Matei 5:28). De ce a spus Domnul Isus cuvintele acestea? Deoarece orice privire plină de poftă dăunează legăturii tale de căsătorie. Cu cât îl doreşti mai puţin pe partenerul tău de viaţă, cu atât mai mult vei căuta lucruri în el/ea care să-ţi justifice fanteziile. Şi partea cea mai tristă este că nu vei şti niciodată cât de frumoasă ar fi putut fi căsnicia voastră.

Pentru a ieşi învingător, trebuie să te hotărăşti odata pentru totdeauna să fii dedicat pe deplin lui Dumnezeu, iată trei versete după care trebuie să trăieşti:

1) Făcusem un legământ cu ochii mei, şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare” (Iov 31:1). Înainte ca David să păcătuiască cu Bat-şeba citim: „a zărit de acolo o femeie care se scălda… a întrebat cine este femeia aceasta… şi el s-a culcat cu ea” (2 Samuel 11:2-4). Să remarcăm cu mare atenţie progresia faptelor lui: „a văzut”, „a întrebat”, „s-a culcat”. Dacă lucrul pe care îl priveşti nu este al tău, ia-ţi ochii de la el numaidecât.

2) „Orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Păzeşte-ţi mintea. În loc să te laşi pradă visurilor tale cu ochii deschişi, internetului sau revistelor, etc. Umple-ţi mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu şi cu amintiri ale celor mai frumoase clipe petrecute cu partenerul de viaţă. „Strâng Cuvântul Tău în inima ta ca să nu păcătuiesc împotriva ta” (Psalmul 119:11).

3) „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice”. Străduieşte-te să întăreşti legătura cu partenerul de viaţă. Decide-te să iubeşti chiar şi când nu simţi lucrul acesta, iar dragostea ta va începe să înflorească. Iar dacă trebuie, găseşte pe cineva care să te ajute. „Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi în nenorocire ajunge ca un frate” (Proverbe 17:17). Uneori diferenţa dintre victorie şi înfrângere o pot constitui doar cinci sau zece minute petrecute la telefon, discutând şi rugându-te cu cineva care te înţelege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s