Calea spre tron II


“Am găsit pe David … om după inima Mea” (Faptele Apostolilor 15:22)

David a fost uns ca rege când era adolescent, dar a ajuns pe tron doar la treizeci de ani. Iată un tipar de remarcat:

1) Dumnezeu îl cheamă pe om. În ciuda faptului că nu era apreciat de familia sa şi nebăgat în seamă de proorocul Samuel, Dumnezeu l-a ales pe David. El a ales-o şi pe Debora ca să conducă poporul într-o societate dominată de bărbaţi. Nu mai încerca să-L citeşti pe Dumnezeu şi nu te mai compara cu alţii! „Nu este olarul stapân pe lutul lui, ca din aceeaşi frământătură de lut să facă un vas pentru o întrebuinţare de cinste, şi un alt vas pentru o întrebuinţare de ocara?” (Romani 9:21). Noi i-am fi respins pe mulţi dintre oamenii pe care i-a folosit Dumnezeu; ceea ce ne spune cât de multe nu ştim.

2) Dumnezeu făureşte un plan. „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi” (Filipeni 1:6). Cine hotărăşte? Cine duce la îndeplinire? În cine trebuie să-ţi pui încrederea? În Dumnezeu! Planul lui Dumnezeu pentru David a însemnat ani în care el a lustruit săgeţile lui Saul, a locuit în peşteri şi a lucrat cu 600 de oameni nemulţumiţi care redefinesc cuvântul „inadaptabil”. Dumnezeu te pregăteste într-un domeniu mărunt pentru a putea face faţă altuia mai mare.

3) Dumnezeu stie de cât timp este nevoie. “Întariti, cu toata puterea, .. pentru orice rabdare si îndelunga rabdare, cu bucurie, multumind Tatalui, care v-a învrednicit sa aveti parte de mostenirea sfintilor, în lumina” (Coloseni 1:11-12). Îndelunga rabdare înseamna sa stai neclintit sub presiune. Premiul îi apartine celui care si-a luat angajamentul pe termen lung. Iosif a refuzat sa renunte la visul sau; si astfel el a putut spune nu avansurilor pe care i le-a facut sotia lui Potifar si a putut îndura închisoarea pe nedrept. Dar a venit ziua când Potifar si sotia lui au îngenuncheat înaintea lui. Asa ca atinteste-ti privirea asupra premiului si nu te da batut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s