Relaţii lipsite de sprijin


„De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa” (Geneza 2:24)

Dumnezeu a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup”. Dumnezeu a spus acest lucru lui Adam şi Evei, primii doi oameni de pe pământ, care nu aveau nici tată, nici mamă de lăsat şi nici măcar copii care să-i părăsească pe ei.

Copiii tăi au plecat de acasă? Dacă da, ţi-ai dat seama că nu te poţi adapta peste noapte pierderii pe care o simţi. La urma urmelor, te-ai investit pe tine însuţi în ei, ai investit timp, muncă, dragoste, credinţă şi speranţe. Ei sunt avutul tău cel mai de preţ, mândria şi bucuria ta; acum ei pleacă şi iau cu ei o mare parte din tine. Cuibul gol poate fi şocant, dar şi depresiv. Dar acesta reprezintă un principiu, chiar din grădina Edenului. De aceea Dumnezeu a stabilit acest lucru pentru Adam şi Eva atât de devreme în jocul de-a părinţii. Ştiind că una din cele mai dificile părţi a statutului de părinte este renunţarea la copii, Dumnezeu a vrut să spună: „Renunţarea cere timp. Incepeţi să vă pregătiţi de pe acum, înainte de a avea copii”.

Copiii noştri se nasc cu dorinţa de plecare! De la primii lor paşi ei se află pe orbita îndepărtată, întorcându-se periodic să se alimenteze cu siguranţă (sau fonduri) şi plecând din nou pentru a deveni „propria lor persoană”, cuplu sau familie, aşa cum a intenţionat Dumnezeu. Aşa că începe devreme, slăbeşte frâiele şi acordă-le treptat mai multă libertate pe măsură ce îşi pot asuma responsabilitatea. Dumnezeu ne dăruieste două principii pentru o căsnicie sănătoasă în Geneza 2:24: părăsirea şi separarea. Copilul tău trebuie să te părăsească pentru a se lipi de partenerul pe care i-l dă Dumnezeu. Aşa că investeşte în fericirea lor făcându-ţi propria ta viaţă şi lăsându-i pe ei să şi-o facă pe a lor. Uşurându-le lor munca va fi mai uşor şi pentru tine!

Un comentariu la “Relaţii lipsite de sprijin

  1. Pingback: Articole deosebite din 20-27 ianuarie 2010 culese din blogosfera moldovenească « Curbet Alexandru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s