Tabăra de zi pentru copii la Bobeica


Desfăşurarea taberei de zi pentru copii la Bobeica a fost o mare minune a Dumnezeului Atotputernic, El-Şadai. Familia Natalia şi Dumitru Untilă, din Hânceşti au planificat-o prin credinţă fără nici o resursă financiară. Deschiderea şi permisiunea administraţiei locale din sat, şi dorinţa lor puternică de a petrece o săptămână împreună cu copii din satul Bobeica. Cu acestea şi multă credinţă în suflet au pus deoparte perioada 2-5 ianuarie 2010 .Bobeica tabara de iarnaCând au luat drumul spre Bobeica aveau lemne şi produse alimentare doar pentru două zile. Pentru că în satul Bobeica nu este o Biserică Evanghelică care să susţină lucrarea, tabăra s-a desfăşurat în incinta şcolii. Când au ajuns copii cu multă speranţă şi sclipiri de bucurie în ochişori îi aşteptau în faţa şcolii.

Din prima zi au venit 95 de copii, iar în zilele următoare numărul a crescut şi a crescut. Majoritatea copiilor aveau părinţii plecaţi peste hotare, o parte proveneau din familii social vulnerabile. Iar ceea ce îi caracteriza în mare parte pe toţi e setea lor după dragoste şi afecţiune. Un băieţel de opt ani, avea încă cinci frăţiori şi mama paralizată. O fetiţă era atât de violentă, putea să lovească pe cineva fără nici un motiv. Ne-am rugat cu echipa de lideri pentru ea şi Dumnezeu i-a schimbat inima. E neobişnuit de greu să vezi copii traumaţi psihologic, dar ne bucurăm că am avut posibilitatea să le oferim din dragostea care am primit-o de la Domnul nostru Isus Cristos, atât de necesară lor.Bobeica tabara de iarnaConducătorii taberei, familia Untilă ne-a spus că preotul a înrăit lumea din sat şi în fiecare zi venea cineva să vadă ce fac ei la şcoală. O mămică a venit şi cu o ură, adresa multe întrebări, dar la încheierea taberei la programul de evanghelizare Dumnezeu a cercetat-o şi o podideau lacrimile.

Am început să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să trimită pe cineva acel sat, să mărturisească despre Dumnezeul cel viu încă din 2005. În 2009 am înţeles că noi suntem cei care trebuie să fim instrumentele prin care Dumnezeu va mântui satul Bobeica. În a doua zi de tabără a venit la noi o femeie care iubeşte pe Domnul şi s-a bucurat foarte mult că ne-a întâlnit, dar mai mult de faptul că învăţăm copii din sat Cuvântul lui Dumnezeu. Această femeie se ruga pentru satul Bobeica din 1997 şi noi prin comunicarea cu ea Dumnezeu ne-a confirmat că noi suntem răspunsul la rugăciunile ei. E a fost o mare binecuvântare pentru noi, ne-a adus lemne pentru următoarele două zile şi un sac de cartofi. Gestul ei ne-a bucurat şi ne-a încurajat de al sluji mai departe pe Dumnezeu cu mai multă pasiune, a mai adăugat conducătorul taberei, Dumitru Untilă.Bobeica tabara de iarnaCopii care nu au o altă ocupaţie în afara orelor de la şcoală au aşteptat venirea echipei El-Şadai cu nerăbdare şi bucurie. Gheorghe a spus : „Mie mi-a plăcut cel mai mult lecţiile despre Isus Cristos, iar la anul viitor vrem să învăţăm tot despre Isus”. Eugenia a fost impresionată de jocurile şi lecţiile de studiu Biblic, la această tabără am învăţat să fiu un om sincer şi curat. Elena a spus: M-am bucurat foarte mult când am auzit că o sa fie tabără, am învăţat foarte multe lucruri frumoase despre Isus şi ne-am distrat foarte bine. Mi-a plăcut foarte mult. Liderii sunt foarte buni şi vreau să vină şi la anul, a mai spus ea.Bobeica tabara de iarnaAngela are 13 ani: „Mulţumesc liderilor buni şi înţelepţi care ne dau în fiecare zi un gând bun şi diverse idei în situaţii dificile”. Anişoara de 13 ani a spus: „Datorită acestei tabere pot să fac ca Isus să intre în inima mea şi să-mi conducă El viaţa mai departe, nu voi lăsa ca în mintea mea să fie lucruri care să mă îndepărteze de Dumnezeu. Aici la tabără am învăţat să am încredere în Dumnezeu”.

Tabăra s-a încheiat cu un program pentru părinţi, bunei şi profesori cu scop evanghelistic, în care copii au cântat şi au prezentat scenete cu mesajul naşterii Domnului Isus.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

5 comentarii la “Tabăra de zi pentru copii la Bobeica

  1. Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.,,.,..,,Ma bucur foare mault caci am putut sa fiu cu voi.,la Bobeica.,Anul acesta daca Domnul ,nea mai da posibilitatea,.sa mai avem asa un .,lucru Eu personal sint gata sa las totul,.ce am, dar sa fiu de folos copiilor,.Care ne asteapta ,.si au sperante,.ca noi sa venim la ei.,.,,.Slava Domnului,.ca a putut sa aleaga conducatori la tabara.,si ca se ingrejasca de toate lucrarile si nevoile care am avut parte,. toti impreuna,.,.,.,.

  2. Pingback: Tabăra de zi pentru copii la Bobeica « În echipă cu Dumnezeu

  3. la tabara de iarna a fost Suuuuuuuuuuuuuuper tare, cu distractie la maxim,sotii care mai de care si amintiri haioase in mintea mea ramase.Cind prietena mia Valentina a fost invirtita asa de tare cu ochii legati putea sa se bazeze doar pe miini si pe picioare,dar asta nu a fost de ajuns si cu capul de doua ori in perete a ajuns.

  4. Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper tare

  5. nu am fost acolo dar din cate mi s-a povestit e un loc super.
    Chiar as vrea sa merg acolo mai ales ca si eu ma numesc Bobeica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s