A demarat proiectul social „Mai este Speranţă ” – în Rusia.


Departamentul de slujire în penitenciare a Uniunii Creştine Evanghelice Baptiste din Rusia, în colaborare cu alte organizaţii din Rusia şi Germania, vor desfăşura din 10 ianuarie până la 1 mai 2010 activităţi de caritate în cadrul Proiectului Internaţional „Mai este Speranţă”.rusiapenitenciare

Traseul proiectului va trece prin ţările din Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Letonia, Estonia, Lituania, Polonia, România, Germania, Belgia, Franţa, Portugalia, Spania, Ungaria. În mai multe Biserici din Moscova, Breansc au fost oficiate servicii solemne de binecuvântare a acestui proiect internaţional de caritate.

Astăzi este timpul, când trebuie să mergem în penitenciare, la aceşti oameni care suferă. La oamenii care suferă de Sida, să împărtăşim cu ei Evanghelia. Să le facem cunoscut pe Cel ce le poate da vindecare şi speranţă. Astăzi este timpul, când toţi creştinii din întreaga lume trebuie să se unească în rugăciune pentru cei sufletele care mor în păcat, pentru popor, pentru ţară, pentru lumea în care noi trăim.

Într-un interviu recent, Preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev a spus: „Sistemul din penitenciar nu trebuie să fie doar o pedeapsă. Noi trebuie să facilităm nu doar corectarea persoanei, dar şi să lucrăm la transformarea şi pregătirea lor pentru a se încadra în societate. În caz contrar pedeapsa cu ani de închisoare nu rezolvă nimic, ba dimpotriva, ei se transformă în lider criminali, iar după un timp revin din nou la închisoare”.

Primul deţinuţi vizitaţi au fost cei din penitenciarul oraşului Breansc. Şeful FSIN al regiunii Briansc, Moroz Serghei a mulţumit reprezentanţilor Bisericilor Creştine Evanghelice din Rusia pentru asistenţa şi suportul lor în crearea centrului de reabilitare. Acest lucru sugerează că Serviciul Federal Penitenciare a început deja să reformeze sistemul din penitenciare. În acest centru pentru reabilitare, vor pregăti deţinuţii pentru o viaţă deplină în libertate

Ştire rescrisă de Doina Bejenaru

Sursa: UBCEB din Rusia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s