Contravine Crăciunul Constituţia?


Potrivit informaţiei difuzată de revista „Nasz Dziennik”, problema Crăciunului a fost foarte des discutată de Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite ale Americii. În sfârşit a fost luată decizia, potrivit căreia amplasarea ieslei de Crăciun în locuri publice este ilegală. Cu toate acestea amplasarea ieslei este permisă cu condiţia ca în apropiere să fie prezente şi elemente laice ca Moş Crăciun sau Reni. „Aşa a apărut punctul cu Renii în legislaţie – conform căruia se măsoară secularismul ieslei de la Betleem” a declarat profesorul Grzegorz Kuharchuk.

Astfel, comercializarea Crăciunului a venit la noi ca un aspect al unui fenomen mai larg, aşa numit – americanizarea. Se înţelege că în SUA sau în altă parte în Occident, procesul de păstrare a contextului religios al pre-Crăciunului sau de Crăciun, în sine, este realizat nu numai prin comercializarea menţionate mai sus, dar cel mai adesea este rezultatul a tot mai accentuat al Christianophobiei.

„Cât de paradoxal nu ar fi, dar SUA până în prezent se mai consideră a fi o ţară creştină” a mai adăugat profesorul Kuharchuk. El explică că termenul „neutralitatea spaţiului public” care este adesea folosit în legătură cu simbolurile religioase, în fapt, poartă aspectul liberal al limbii, în cazul în care neutralitatea este sinonim cu lipsa. Articolul proiectului de lege descrie, de asemenea, hotărârile absurde despre simbolismul creştin. Mai mult decât oricine au suferit în urma corectitudinilor politice conduse de corporaţii mari, care, pentru ani mulţi au contribuit la desacralizarea sărbătorii de Crăciun. De exemplu, în 2005, Wall Mart, una din cele mai mari lanţuri de retail din SUA a schimbat mesajul felicitărilor de Crăciun, din „Merry Cristmas” cu „Happy Holidays”.

Asemenea schimbări nu au fost evitate nici de compania Coca-cola. Corporaţia cu sediul în Atlanta a schimbat baza campaniei sale de publicitate. Simbolul Coca-Cola au devenit urşii polari, care a condus în final la apariţia bine cunoscutului Santa Coca-Cola.

Sursa: Invictory.org

Un comentariu la “Contravine Crăciunul Constituţia?

  1. Nu poate un rau sa-si schimbe cursul sau inspre bine,numai daca se naste din nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s