Eşti în familia potrivită.


„Iosif s-a suit… în cetatea lui David, numită Betleem, pentru că era din casa şi din seminţia lui David” (Luca 2:4)

Trebuie să recunoşti că există momente în viaţa ta când ai dori să te fi născut într-o altă familie. George Burns a glumit în felul următor: „Fericirea înseamnă să ai o familie mare, grijulie, unită – într-un alt oraş!” Lăsând gluma la o parte familia în care te-ai născut nu este un accident. Dumnezeu i-a spus lui Ieremia: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam, şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte” (Ieremia 1:5).

Avem tendinţa să ne gândim la familia lui Isus doar în termenii Tatălui Ceresc. Dar El a avut şi-o familie pe pământ; o familie care nu l-a înteles întotdeauna. Dumnezeu a fost familia Lui pentru a-L modela şi pentru a-L duce mai departe spre destinul Său, în locul unde avea să se nască. „Iosif s-a suit… în cetatea lui David, numită Betleem, pentru că era din casa şi din seminţia lui David… pe când erau ei acolo, s-a împlinit vremea când trebuia să nască Maria” (Luca 2:4-6). Să observăm cuvintele „s-a împlinit vremea”. Nu există coincidenţă sau confuzie referitor la calendarul lui Dumnezeu. El face un plan în cel mai mic detaliu pentru vieţile noastre. El spune: „Eu am spus, şi Eu voi împlini” (Isaia 46:11).

Isus a devenit tâmplar pentru că aceasta era meseria lui Iosif, şi datorită obligaţiilor pe care le avea ca întâi născut şi a aşteptat până la vârsta de treizeci de ani pentru a-Şi începe lucrarea publică. „Ce înseamnă toate aceste”? Întrebi tu. Simplu spus, Dumnezeu îţi va folosi familia pentru a te pregăti pentru misiunea pe care ţi-a dat-o în viaţă. El te-a aşezat acolo pentru a te modela şi pentru a te face mai asemănător cu El, prin modele după voia Lui şi prin relaţiile pline de dragoste. Chiar dacă te-ai născut într-o familie disfuncţională, fără sentimente, El poate transforma blestemul în binecuvântare pentru că te iubeşte (Deuteronom 23:5).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s