Cum să faci faţă dezamăgirii? (1)


„Samuel creştea, Domnul era cu el” (1 Samuel 3:19)

Bine ai venit la viaţă; dezamăgirea este garantată! Webster defineste dezamagirea astfel: „cand asteptarile nu se implinesc, rezultatele sunt: manie, frustare, tristete si descurajare.” Iata cateva exemple care sa te ajute cand:

1) Esti dezamagit de cei pe care îi estimezi. Gândeşte-te la Samuel şi Eli (1 Samuel 1-4). Mama lui Samuel l-a încredinţat pe micuţ, Marelui Poet Eli, încrezătoare fiind că el îl va învăţa şi-l va pregăti pentru a intra în slujba lui Dumnezeu. Dar Eli avea o slăbiciune gravă de caracter. Era un părinte slab, pasiv care stătea deoparte în timp ce fiii săi abuzeau de privilegiile preoţeşti, aducând ruşine şi un nume rău lucrării. Cine l-ar fi blamat pe tânărul Samuel că a decăzut, când omul pe care îl stima atât de mult, a greşit atât de tare. Dar nu, el şi-a învins dezamăgirea şi şi-a aţintit privirea la Dumnezeu: „Samuel creştea, Domnul era cu el”. In consecinţă, Dumnezeu l-a transformat în cel mai mare prooroc al lui Israel. Aşa că aţinteşte-ţi privirea la Dumnezeu!

2) Eşti dezamăgit de cei cu care trăieşti. Dacă există cineva care nu te poate dezamăgi, cu siguranţă e cineva din familia ta. Corect? Greşit! Intreabă-l pe Iosif. Când Dumnezeu i-a promis o promovare, el s-a gândit că fraţii lui se vor bucura. Dar în schimb, ei au răspuns prin gelozie, ridiculizare şi resentiment, văzându-l ca sclav. Departe de prieteni şi de casă, el a zăcut în închisoare pentru o faptă care nu a comis-o. Ce invitaţie la amărăciune, la recapitularea relelor care i s-au făcut şi la plănuirea unei răzbunări. Dar dacă ar fi făcut lucrul acesta ar fi murit ca un condamnat necunoscut într-o închisoare străină. Dar el L-a lăsat pe Dumnezeu să-L răzbune, folosind circumstanţele să-l pregătească şi să-l promoveze la poziţia de prim ministru al Egiptului: aşa trebuie să faci faţă dezamăgirii.

3 comentarii la “Cum să faci faţă dezamăgirii? (1)

  1. Salut Doina

    Imi place foarte mult blogul tau, faci o treaba buna.

    Hai sa facem schimb de link-uri ce zici?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s