Dedicarea casei de rugăciune la Bucovăţ


Duminică, 06 decembrie 2009, satul Bucovăţ a îmbrăcat haine de sărbătoare. Deşi a fost o zi posomorâtă, bucuria sfinţilor a domnit peste satul Bucovăţ. Biserica locală a găzduit oaspeţi din Chişinău, Străşeni, Germania şi satele vecine. Sala a fost arhiplină, iar mulţi au fost nevoiţi să stea în picioare.

În program au participat Familia Bragaru, grupul intrumental „Iunasti Bogu”(Tinereaţea Domnului), un grup de tineri de la Biserica mamă „Isus Salvatorul”, tinerii de la Străşeni, Anghelina şi alţii. La serviciul şi rugăciunea de dedicare au participat: episcopul Uniunii Bisericii Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Ion Miron, coordonatorul echipelor de misionari din Brazilia în Europa de Est, Tomaz Gerson, pastorul Bisericii din Făgureni, Petru Chirica, şi pastorul Bisericii „Isus Salvatorul”, Vitalie Fedula.

Biserica "Calea Domnului" din Bucovăţ

Biserica "Calea Domnului" din Bucovăţ

Biserica din Bucovăţ a fost construită doar în opt luni. Lucrările au pornit după sărbătoarea paştelui 2009. Casa de rugăciune a fost construită în cadrul proiectului „Case de Rugăciune” a Misiunii Biblice, în colaborare cu UBCEB. Biserica „Calea Domnului” din Bucovăţ este un punct de misiune a Bisericii „Isus Salvatorul” din Chişinău. Familia Petru şi Aliona Vozan şi-au dedicat viaţa acestei slujiri. Acum în fiecare duminică în Biserică se adună peste 20 de persoane, la serviciul divin.

În această zi au primit multe îndemnuri, urări, sfaturi. Alături de ei la sărbătoare au mai participat, personalul Misiunii Biblice, care a fost implicat direct în lucrările de construcţie. Colegii fratelui Petru de la Micul Samaritean, localnicii, surori şi fraţi din Biserica mamă „Isus Salvatorul” şi o parte din echipa din Germania care au ajutat la construcţie.

Tinerii Bisericii "Isus Salvatorul" din Chişinău

Tinerii Bisericii "Isus Salvatorul" din Chişinău

Clădirea Bisericii, mică şi modestă, cu doar patru încăperi, se află pe strada principală. Nu poate fi trecută cu vederea. Acum nouă luni în locul acestei clădiri închinate lui Dumnezeu, era doar o grădină părăsită. Când au cumpărat terenul, familia Vozan a fost avertizată: nu cumva să construiţi aici la stradă casă de rugăciune. Dar Dumnezeu a dat binecuvântarea Lui, şi toate greutăţile şi piedicile au fost date la o parte. Iar acum ei se bucură că Numele Domnului va fi mărturisit şi lăudat într-un lăcaş curat şi primitor de oaspeţi prin aspectul lui.

Au trecut un drum cu spini până aici, dar cel mai greu este în faţă. Acum trebuie să muncească la umplerea casei de rugăciune cu o Biserică vie, care să se închine Dumnezeului viu şi adevărat. Când directorul Misiunii Biblice a prezentat filmuleţul cu poze de la lucrările casei de rugăciune, emoţii de bucurie au umplut adunarea, iar surorile mai sensibile au lăcrimat.

Anul aceste prin proiectul „Case de rugăciune” sau construit două Biserici, în satul Iarmoclia şi Bucovăţ. Încă multe alte sate sunt în aşteptare de a avea un lăcaş sfânt dedicat slujirii Domnului. Rugaţi-vă pentru ca Domnul să binecuvânteze aceste nevoi, iar Numele Lui să fie lăudat prin realizarea lor.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

3 comentarii la “Dedicarea casei de rugăciune la Bucovăţ

  1. Am citit acest articol, parintii mei sunt credinciosi intr-un sat din jud. Cluj-Sandulesti. In acest sat mai exista 15 familii de credinciosi insa nu au un loc de inchinare. Am solicitat administratiei locale atribuirea gratuita a unui teren in vederea construirii unei case de rugaciune, pentru ca si ei sa se poata bucura impreuna cu Isus.Demersul meu a fost aprobat iar in sedinta din luna Februarie 2010 se va incheia contractul de atribuire gratuita INSA ESTE NECESAR UN PROIECT pentru al prezenta unui arhitect pentru intocmirea documentatiei si avizelor necesare autorizarii lucrarilor de constructie.
    Daca e posibil a ma pune in legatura cu persoana responsabila a discuta detalii referitoare la proiectul de constructie as fi bucuros.Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s