Cultivă o inimă mulţumitoare.


„Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme” (Psalmul 34:1)

David a spus: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea”. O inimă mulţumitoare trebuie să fie un mod de viaţă pentru noi. Dar ştiai că-ţi poate salva şi viaţa? Când Iona nu L-a ascultat pe Dumnezeu şi a ajuns în pântecele unei balene, el I-a spus Domnului: „Eu însă îţi voi aduce jertfe cu un strigăt de mulţumire” (Iona 2:9). Şi când a făcut lucrul acesta, Dumnezeu a făcut ca peştele să-l scuipe afară pe pământ. Când te afli în groapă şi ţi se pare că tot răul s-a dezlănţuit împotriva ta, este momentul în care trebuie să-ţi ridici glasul şi să-L lauzi. Nimic nu demonstrează mai bine încrederea, ca mulţumirea adusă lui Dumnezeu când te afli în durerile crizei. Inima mulţumitoare face doua lucruri:

1) Îţi zideşte credinţa. Motivul pentru care „umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7) este că ştim că indiferent de împrejurări, Dumnezeu lucreaza în numele nostru (Romani 8:28). David a spus: „înălţaţi pe Domnul” (Psalmul 34:3). A înălţa pe cineva înseamnă a mări. Când te concentrezi asupra lui Dumnezeu şi nu asupra problemei, Dumnezeu devine mai mare, iar problema mai mică. Plus „…credinţa vine în urma auzirii… Cuvantului lui Dumnezeu” (Romani 10:17). Auzirea promisiunilor lui Dumnezeu care vin din propria ta gura face ca credinţa să crească în inima ta. Aşa că începe să vorbeşti!

2) Îţi reface viaţa. Inainte de a-l învia pe Lazăr din morţi, Domnul Isus s-a uitat spre cer şi a spus: „Tată, Iţi mulţumesc că M-ai ascultat. Ştiam că totdeauna Mă asculţi” (Ioan 11:41-42). Când începi să Ii mulţumeşti lui Dumnezeu pentru că te-a salvat, te-a protejat şi s-a îngrijit de tine, ceva minunat se întâmplă. Credinţa ta se însufleţeşte. Revine încrederea şi speranţa ca lucrurile din viaţa ta pe care le credeai moarte pot prinde viaţa din nou. Aşadar, cultiva o inimă mulţumitoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s