Câştigi prin încercări


„Naomi a rămas fără cei doi fii ai ei şi fără bărbat” (Rut 1:5)

Când soţii lor au murit, Naomi, Rut şi Orpa au experimentat un proces unic de sudare a relaţiilor. Dacă nu ai trecut prin aşa ceva este greu să înţelegi. Este o legătură care se formează indiferent de vârsta, rasă, trecut sau statut şi aduce laolaltă cei mai ciudaţi oameni. Când suferi, nu căuta înţelegere şi sprijin la cei care nu au trecut prin situaţia ta. Oamenii nu-ţi pot da ceea ce nu au. Deseori ceea ce au de oferit sunt sfaturile superficiale care devin repede supărătoare. Mai mult, până nu iţi înţelegi durerea şi nu vezi folosul ei, te vei simţi ca o victimă. Dar odata ce ai văzut harul lui Dumnezeu la lucru, poţi merge mai departe: te poţi recăsători după moartea celui drag, poţi avea încă un copil, un alt loc de muncă, alte vise, poţi trăi din nou.

Charles Spurgeon scria: „Aşa cum soldaţii mai în vârstă schimbă impresii despre rănile lor şi noi când vom ajunge în casa noastră cereasca vom povesti despre credincioşia lui Dumnezeu care ne-a ajutat să trecem prin toate. Nu mi-ar placea să fiu arătat cu degetul ca fiind singurul care nu a experimentat tristeţea sau care nu s-a simţit singur în mijlocul adunării sfinte. De aceea să fim bucuroşi de luptele noastre căci curând vom primi cununa”.

Când viaţa ţi se schimbă brusc şi te lupţi să ajungi ziua de mâine, aminteşte-ţi că duşmanul nu a smuls volanul din mâinile lui Dumnezeu. Nu, Dumnezeu cunoaşte situaţia prin care treci şi are în continuare un plan pentru viaţa ta. Fii încurajat. Ai de câştigat din durerea ta. Biruinţa se naşte din luptă. Sprijină-te pe braţul Lui; El te va ajuta să treci şi peste asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s