Cum să te lupţi cu egoismul?


„Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia” (1 Corinteni 10:24)

In calitate de cetăţeni ai împărăţiei lui Dumnezeu, noi trăim conform unui sistem de valori diferit. „Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia”.

Viaţa e o luptă continuă

Viaţa e o luptă continuă

Hai să fim seriosi; este greu de făcut şi uşor de uitat, deoarece ducem lupte cu egoismul în fiecare zi.

Când Domnul Isus era atârnat pe cruce trecând prin nişte chinuri îngrozitoare, El Şi-a făcut timp pentru un tâlhar condamnat care se afla lânga El (Luca 23:39-43). Când Ştefan a fost împroşcat cu pietre, el s-a rugat pentru cei care îl omorau, cerându-I lui Dumnezeu să nu le ia în seamă acel păcat (Faptele Apostolilor 7:59-60). Deşi Pavel şi Sila erau batuţi şi închişi pe nedrept, ei şi-au făcut timp să-l evanghelizeze pe temnicer. Chiar şi după ce Dumnezeu a trimis un cutremur puternic care a rupt lanţurile şi le-a deschis uşile închisorii, ei au rămas acolo doar pentru a-l evangheliza pe cel care îi ţinea captivi. Cât de tentant trebuie să fi fost să fugă de acolo cât mai puteau. Cât ar fi fost de uşor să se îngrijească de ei înşişi şi să nu le pese de altcineva. Dar fapta lor plină de dragoste l-a mişcat pe temnicer şi i-a întrebat cum poate să fie mântuit. In consecinţă, el şi toată familia lui au fost câştigaţi pentru Hristos (Faptele Apostolilor 16:25-34).

Când începem să câştigăm luptă împotriva egoismului şi să umblăm în dragoste, ceilalţi vor observa. Nu-i vom câştiga niciodată pe oameni dacă suntem ca ei. Aşa că iată întrebarea la care trebuie să răspunzi: câţi dintre cei dragi ai tăi ar putea ajunge să-L cunoască pe Isus dacă le-ai arăta că-i iubeşti într-adevar în loc să-i ignori, să-i judeci sau să-i respingi? Este timpul să afli!

Un comentariu la “Cum să te lupţi cu egoismul?

  1. Salut,
    In fiecare seara de luni, Radio Ciresarii (www.radiociresarii.ro) prezinta o emisiune dedicata internetului, emisiune in cadrul careia prezentam si diverse bloguri ce ne plac sau pe care le consideram relevante. drept urmare, am dori ca in seara asta sa prezentam blogul tau si de aceea te rugam sa ne trimiti, in masura in care se poate, cateva date despre tine si blogul tau, idei desprinse din viata de blogger si alte lucruri pe care le consideri importanta. Multumim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s