Această zi putea fi una glorioasă


eu la cantina Guvernului 2009

mă gândeam la jurnalism.

10 noiembrie 2009. Astăzi Parlamentul Republicii Moldova trebuia să aleagă preşedintele ţării. Dar nu a fost să fie. Comuniştii egoişti au părăsit sala. Un act de răzbunare pentru aprilie 2009, când opoziţia – actuala guvernare nu a votat? Domnilor comunişti ce înseamnă asta? Unde este patriotismul pentru care strigaţi în aprilie???

Vă este frică că pierdeţi controlul puterii??? Vă temeţi că liberalii vă vor descoperi toate nelegiuirile??? Nu aţi reuşit să camuflaţi tot răul??? Ce aveţi domnilor comunişti? Ce înseamnă toate conferinţele de presă? Ce înseamnă toate învinuirile la adresa guvernării? Ce act de eroism au făcut astăzi domnii comunişti? Trebuie să vă fie ruşine pentru acest gest. Ştiţi foarte bine în ce stare se află Moldova. Nu uitaţi că adevărata forţă a tineretului e de partea liberalilor şi nu ştiu dacă mai aveţi multe şanse de a fi în viitorul parlament.

Unicul lucru care îl apreciez la domnii comunişti este că sunt o opoziţie puternică. Aşa trebuiau să fie şi liberalii şi democraţii în aceşti opt ani, cât comuniştii şi-au bătut joc de ţara asta. Asta e bine, acum guvernarea actuală îşi va face treaba mai bine. Aşa trebuiau să fie şi ei în 2005 şi să nu îl voteze pe Voronin, poate scăpam acum definitiv de ei. De fapt mie milă de cei tineri şi oamenii inteligenţi din acest partid. Dar ei au ales asta, aşa că Domnul să aibă milă de ei.

Ştiu că toate ce se întâmplă sunt spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Creştinii au responsabilitatea să se roage pentru dregători. Noi asta facem domnilor politicieni. ŞI fiţi sigur că doar cei care se tem de Dumnezeu şi doresc binele MOldovei vor fi biruitori.

Astăzi putea intra altfel în istorie. Astăzi putea fi o mărturie, un exemplu de onestitate din partea politicienilor pentru generaţiile vitoare. Astăzi putea rămâne ca o zi glorioasă în istorie. Sunt tristă pentru că politicienii se gândesc mai mult la posturile lor decât la noi, poporul. Sunt tristă că oamenii uită de Dumnezeu. Sunt tristă că astăzi Moldova putea să facă un pas spre normalitate şi stabilitate. Dar nu a fost să fie. Domnul ştie, poate aşa e şi mai bine. Ştiu că El, Împăratul acestui univers ţine totul în control şi face totul spre binele celor ce Îl iubesc pe El.

O mică mângâiere pentru cei trişti. Nu uitaţi că după ceaţă vine soare.

De Doina Bejenaru Publicat în Opinie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s