Perseverenţa V


„Vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală” (Galateni 6:9)

Iată încă trei vrajmaşi ai perseverenţei pe care ar trebui sa-i înfrângi în fiecare zi: 1) Lipsa energiei. Profesorul de la Harvard, George Vaillant identifica energia cu o caracteristică semnificativă a oamenilor care trec prin etapele diferite ale vieţii de la naştere la batrâneţe. În cartea sa Aging Well [Cum să îmbatrâneşti frumos], el scrie: „oamenii energici sunt ca o nuia flexibilă care are un interior proaspăt, verde şi viu. Când este răsucită, nuiaua se îndoaie, dar nu se rupe; ci sare înapoi şi continuă să crească„. Aceasta este o descriere excelentă a perseverenţei. Nu trebuie să devenim uscaţi, lipsiţi de viaţă şi inflexibili. Trebuie să ne apropiem de harul lui Dumnezeu şi să ne străduim să revenim la poziţia iniţială oricum ne-am simţi.

2) Lipsa viziunii. Tot ceea ce este creat este în realitate creat de două ori. Mai întâi este creat mintal, apoi fizic. Şi de unde vine creativitatea noastră? De la Dumnezeu, Creatorul nostru, care ne-a făcut după asemănarea Lui (Geneza 1:27). Viziunea care vine de la Dumnezeu te va face să mergi înainte când nimic altceva nu te mai motivează. Lipsa viziunii te va face să te împiedici pe cale.

3) Lipsa scopului. Rich Demoss a remarcat: „Perseverenţa este încăpăţânarea care are scop„. Este foarte dificil să-ţi dezvolţi perseverenţa când îţi lipseşte simţul scopului. Dimpotrivă, când ai un simţ al scopului plin de pasiune, energia creşte, obstacolele devin ocazionale, iar perseverenţa câştigă. Campionul mondial la box Mohammad Aii a spus: „Campionii nu se fabrică în sala de gimnastică, ci ei sunt plămădiţi din ceva ce vine din lăuntrul lor; o dorinţa, un vis, o viziune. Ei au vitalitate până în ultimul moment. Ei trebuie să fie rapizi, să aibă dibăcie şi voinţă. Dar voinţa trebuie să fie mai puternică decât dibăcia„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s